torsdag 31 december 2015

Jag gästar Ingrid & Conrad
Journalisten, debattören och författaren Ingrid Carlqvist driver tillsammans med den hemlige Conrad podden som de kort och gott kallar "Ingrid och Conrad". I nyårsavsnittet deltog jag som gäst för ett längre samtal om det gångna årets händelser.

Detta avsnitt är över tre timmar långt, men jag hoppas att någon orkar ta sig igenom hela. Samtalet är tämligen spontant, eftersom vi varken har manus eller någon egentlig planering.


3 kommentarer:

 1. GRYMT! En av mina favoritpoddar gästas av en Sveriges tyngsta, smartaste och mest angelägna ledarskribenter - Tobbe.
  Härlig nyårskaramell!

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Bra pod.

  En sak som jag reagerar på när den svenskvänliga rörelsen pratar om islam är ett synfältet är lite begränsat. En bidragande orsak till att vi ser all extremism idag är pga USA:s inblandning i Mellanöstern. Innan invasionerna Irak och Afghanistan fanns det inga rebellrörelser som IS. Förvisso att det fanns extremism som Saudi Arabien och Talibanerna men även de var till stor del en konsekvens av västs och Israels tidigare åtaganden i området. Kungafamiljen i SA är ju en direkt konsekvens av oljedealar under kalla kriget.

  Det är en rätt stor grej i sammanhanget och ibland känner jag att den svenskvänliga rörelsen stirrar sig blind på symptomet istället för orsaken.

  Med det sagt att jag inte försvarar extrem islamism på något sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyckeln till att härska över Väst och MENA är att separera pennan och svärdet i var sin del.

   Radera