torsdag 31 december 2015

Thomas Mattsson beskriver SD


"Ett parti bildat av SS-soldater, sprunget ur nynazism och Bevara Sverige Svenskt-rörelsen, skinnskallar och stöveltrampare som bar naziunformer när Jimmie Åkesson blev medlem och en sammanslutning där ordföranden kan sitta på en Finlandsbåt och sjunga nidvisor om att Olof Palme blev mördad på bio och där ledande politiker skriker 'hora' och 'babbe' åt vanligt folk på stan och där politikerna på hatsajter önskar att svarta barn ska dö och försvarar Adolf Hitler."

I sin egen lilla blogg i Expressen vill chefredaktören säga någonting om hur Sverige slets sönder under 2015. Vill man vara försiktig skulle man kunna kalla ovanstående beskrivning av ett parti med hundratals förtroendevalda, tusentals medlemmar och över en miljon sympatisörer, för något snedvriden. Det är också talande att Mattsson väljer att fokusera på partiets berömda historia, snarare än vad som idag skulle vara problematiskt med partiets politik. Spelar det någon roll att Gustaf Ekström, som var 81 år gammal när SD bildades och har varit död i 20 år, i yngre dagar stred med Waffen SS? Nej, naturligtvis inte, men precis som vår statsminister tycker Thomas Mattsson att det är lite kittlande att räkna upp ord som "stöveltramp", "SS" och "naziuniformer". Sången om Olof Palme var mycket populär inom Moderata ungdomsförbundet.

Jimmie Åkessons liv har uppenbarligen varit exceptionellt fläckfritt, eftersom det värsta man kan förebrå honom för är en förvriden bild av hur partiet såg ut när han gick med. Jag tror faktiskt inte att SD har särskilt många företrädare som "önskar att svarta barn ska dö" eller som "försvarar Adolf Hitler". Sedan ska man också komma ihåg att kritik mot den förda invandringspolitiken på 1980-talet, då SD bildades, fördes fram av radikala rörelser som NRP, BSS och Sverigepartiet. Det var inte förrän Ny Demokrati bildades 1991 som invandringskritiken fick ett större genomslag parlamentariskt. Själv röstade jag för övrigt på SD för första gången redan 1994, då partiet erhöll knappt 14 000 röster.

Denna groteska beskrivning av partiet ingår i Mattssons resonemang om hur landet slets itu, vilket inleds med:

"2015 var det som om Sverige slets isär. Många människor gick man ur huse för att hjälpa Röda korset, Svenska kyrkan och andra organisationer att hjälpa de som flytt krig och fattigdom för att nå hit. Andra svarade ”Sverigedemokraterna” när opinionsinstituten frågade om vad de skulle rösta på om det skulle vara val?"

Vi och dom. Onda och goda. Att situationen är polariserad stämmer dock, men det beror inte på att vissa är så goda och andra så onda, utan på att debatten har tystats och förvridits, samtidigt som SD kraftigt har demoniserats, inte minst av just Expressen. Även i dagens inlägg fortsätter Thomas Mattsson förstås i den andan och sammanfattar det gångna året med en analys som han ser som så viktig att den görs i fetstil:

"2015 såg vi två olika Sverige: humanism och hat."

Det är så oerhört förljuget, destruktivt och imbecillt att reducera en enormt viktig debatt till motsättningen ovan. Varför måste kritik mot invandringspolitiken eller en oro för landets framtid handla om just hat? Dessutom är det få människor som hatar så mycket som identitetsvänstern, gärna kallade "antirasister", vilket vi bland annat har sett vid hatstormen mot Kvinna till kvinna. Det är också denna infantila sammanfattning av de båda lägren i invandringsdebatten som gör att massinvandringsvurmarna och posörerna aldrig avkrävs någon logik eller några argument, då det för dem räcker att använda ord som "humanism", "människosyn" och "alla människors lika värde".11 kommentarer:

 1. Tja, vad ska han säga? Äcklet sitter ju där som banerförare i en fullständigt besegrad politisk rörelse.

  SvaraRadera
 2. Att man kan sitta som chefredaktör i en av landets största tidningar med sådana åsikter förefaller totalt obegripligt-fattar karlsloket ingenting överhuvudtaget.Svenska folket håller på att vakna från den kollektiva godhetsyran,borde väl en journalist också se det och sluta tramsa-

  SvaraRadera
 3. En ekstremt overdrevet beskrivelse av virkeligheten som vitner om panikk. Om en siste krampetrekning - før hans tid er forbi.

  Bedre hjelp kunne neppe SD og Sverige vennlige mennesker fått - for fortsatt suksess i 2016.

  Desverre har Mattson noen trofaste følgere som vil kjøpe ondskapen og splittelsen han serverer - det er absolutt ikke positivt.

  Men ALDRI har jeg lest noe så nedrig, så virkelighetsfjernt og propagandistic som dette. Som å lese satan selv.

  SvaraRadera
 4. Javisst, och där sitter han, Mattsson, mättare och drygare än få, och spyr ut sig trams utan att någon ens har en uns av chans att bemöta hans strunt. Snälla Tobbe, fortsätt som du gör under 2016 så jag kan sprida ditt ord, du behövs mer än någonsin. önskar dig ett riktigt Gott Nytt år/Pistolekors

  SvaraRadera
 5. Sverige slets sönder långt innan 2015, sist jag såg ett sammanhållet, helt och friskt Sverige var någon gång i mitten på 80-talet. På den tiden kunde man läsa både Aftonbladet och Expressen utan att ständigt läsa mellan raderna och försöka kolla upp på andra håll om uppgifterna stämmer med verkligheten (vilket visserligen var så gott som omöjligt eftersom det inte fanns några alternativa medier förutom kommunistiska och nynazistiska propandaskrifter).
  Det är sådana "debattörer" som Mattsson som slitit sönder en viss del av Sverige, nämligen det politiska debattklimatet, med sitt ständiga ljugande, grova överdrifter, infantila förenklingar för att stigmatisera och ge en absurd bild av SD och Sverigevänliga "troll" på nätet. Tacka fan för att samhället blir splittrat när en framstående chefredaktör är så asocial att han konsulterar en kriminellt belastad kommunistorganisation som Researchgruppen för att förfölja enskilda personer som skrivit något "oanständigt" på nätet.  En annan chefredaktör (Sverges mest kända agendajude) bestämmer att hans tidning ska börja med agendajournalistik dvs kulturmarxistisk propaganda, som om vi inte har fått nog av de senaste 20 årens mörkningar, snedvinklingar, burkeska överdrifter och vitpixlingar.
  En journalistkår som visar ett helt öppet folkförakt dels genom sin folkuppfostrande attityd och dels genom att stänga kommentarsfälten på sina blaskor för att "Nisse i Hökarängen" inte är tillräckligt "anständig"... "Ett otrevligt tonläge" som någon PK-journalist sa i Debatt. En sådan journalistkår har skapat en klyfta mellan sitt eget högfärdiga skrå och vanligt folk på ett sätt som vi aldrig någonsin har sett i Sverige.

  Stig

  SvaraRadera
 6. Det räcker tydligen inte att handla med illegala vapen samt bli fälld och jaga anonyma skribenter på nätet i absurdum så man väntar åtal ......tydligen måste man själv hata och ljuga och förvrida allt, desperationen hos Mattson får mig att småle :-) Gott nytt år tobbe och bra jobbat som alltid :-)

  SvaraRadera
 7. En av godhetspsykosens mest framträdande ansikten. En fövriden, hatfull, mentalt stukad person. Att ägarna låter en sån förfallen individ leda tidningen säger mycket om hur lågt PK-ismen sjunkit.

  SvaraRadera
 8. Lustigt nog drömmer etablissemanget fortfarande om ett homogent Sverige ett "Sverige tillsammans" .

  SvaraRadera
 9. Bra skrivet i detta ämne
  http://erixon.com/blogg/2016/01/etablissemangens-arrogans-kan-bli-deras-fall/

  SvaraRadera
 10. Jag var med när SD bildades på ett möte i Medborgarhuset i Stockholm 1988. Vi var ett 50-tal personer. Några med en bakgrund i folkkampanjen BSS, andra i det insomnande Sverigepartiet. Inga fd. SS-soldater var med! De flesta var vanliga svenskar med olika bakgrund.

  R.A.

  SvaraRadera
 11. Gustav Ekström var givetvis inte med och bildade SD, det är en nyskriven lögn av SD-hatarna.

  SvaraRadera