tisdag 8 december 2015

Storbritannien inte längre kristet?


I ett inslag idag tar den ryska kanalen RT upp en brittisk rapport som slår fast att majoriteten av landets invånare inte längre är kristna. Tydligen förespråkar rapporten även att kristendomen ska förpassas från offentligheten. Föga förvånande vill rapportens författare se att andra religioner och icke-religiösa uppfattningar ska ges en starkare röst. "Andra religioner" innebär i praktiken en enda, den vi aldrig kommer undan. För att kommentera har man förstås bland annat bjudit in just en muslim. Att han skulle vara en stor anhängare av en pluralistisk religiös sammansättning tar jag med en stor skopa salt. Med sedvanlig arrogans hävdar han vidare att synen på Storbritannien som ett kristet land är att "titta i backspegeln", vilket inte förvånar då vi inser vad han vill se genom framrutan.


5 kommentarer:

 1. Jag kan bara tala för mig själv och jag anser mig kristen trots att jag inte tror på mytiska väsen och helgar de tio budorden utom de två första.

  Den västerländska kulturen som i allt väsentligt bygger på en kristen tradition om kärlek, förlåtelse och samarbete är den som kommit längst både socialt och teknologiskt. Tyvärr har vi upptäckt en orm i paradiset genom främst de mörka krafter som förespråkar anarki och diktatur framför demokrati och som sedan revolutionsspåret visat sig ohållbart övergått till att vilja förändra normena i samhället. Vi har numera inte ett majoritetssamhälle utan ett där varje minoritet hur obskyr den må vara kräver företräde. Samtidigt som mitt hjärta faktiskt ömmar för de aparta i deras utsatthet så inser jag faran av att göra dessa till norm. Vi behöver finna vägen tillbaka till ett samhälle som inte är människofientligt och där även traditionsbärarna har sin plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kloka ord!

   Radera
 2. Religion och religiösa symboler här hemma i den privata sfären, i hemmet eller i därför avsedda lokaler. Sverige är ett sekulariserat land och det betyder att burkor, turbaner, ställ med litteratur från Jehovas Vittnen eller stora kors. Ateismen var stor innan muhammedanerna började ockupera Sverige. Nu ska det tas hänsyn till (en) religion. Förflytta alla religiösa tomtar till Gotskasandön

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är väl framför allt ett antikristet land t.o.m. humanisterna bedriver antikristna korståg.

   Enligt uppgift tvångsintogs en ung kristen troende på mentalsjukhus i Sverige för några år sedan inte på grund av psykisk sjukdom utan på grund av sin tro.

   Graverande för Sverige om detta stämmer, det lär ha tystats ner av de större medierna i landet.

   Samma metod användes visst av den sovjetiska psykiatrin mot oliktänkande.

   Radera
 3. Jag antar att det är med den engelska som med den svenska lagboken att den bygger på kristendomen och inte på islam eller hinduism eller någon annan exotisk religions dogmer och moral. I den svenska (och engelska) lagboken står inget om att halshugga homosexuella, straffbeskatta ateister och andra "otrogna", stena ihjäl våldtagna kvinnor som blivit gruppvåldtagna men inte kan få fram minst tre vittnen som kan intyga att det verkligen var våldtäkt och inte kvinnans otrohet och frestande av männens sexualdrift. Vid skilsmässor får inte mannen allt inklusive barnen som inom islam och enligt sharialagarna.
  Hela Europas befolknong är kulturellt kristna även om många av oss inte tror på gud och utför kristna riter förutom jul- och påskfirande. Vi uppskattar också det kristna kulturhistoriska arvet i form av vackra kyrkor och katedraler och kontverk medan vi inte ger ett rött öre för den torftiga muslimska religionen/kulturen med sina bisarra riter och abnormt fula "tempel".
  När muslimer är i minoritet i ett samhälle är de "anhängare av en pluralistisk religiös sammansättning" för att de själva ska få "gräddfiler" men ju fler de blir ju mindre positiva till blandkultur blir de. I vilka länder där muslimer utgör mer än 30 % av befolkningen råder fred och trygghet och i vilka länder där islam dominerar och är landets officiella religion är man positivt inställd till en pluralistisk religiös sammansättning?
  Värst av allt är nog Svenska kyrkans totala aningslöshet när det gäller islams ambitioner till världsherravälde och att prästerna så gravt misstolkat Jesus uppmaning om att vända andra kinden till, med det nenade han inte att man ska begå kollektivt självmord och utplåna sin egen religion och kultur.

  Stig

  SvaraRadera