tisdag 12 januari 2016

Det desperata tramset intensifieras
Jag hade inte tänkt skriva något mer om diskussionen kring kön och kulturell bakgrund i samband med de uppmärksammade fallen av "taharrush gamea", men inlägg fortsätter att skrivas i debatten och min frustration kring idiotierna och förljugenheten skapar ett behov av att ändå bemöta vissa av dem. De handlar som ni förstår i vanlig ordning om att detta fenomen bottnar i manlighet och att det därför är svenska män som behöver uppfostras kring patriarkala strukturer och sin egen roll i förtrycket.

I kulturmarxistiska Metro får idag Inti Chavez Perez skriva under den självklara rubriken "Killarnas uppfattning om sexuellt våld måste skärpas". Jag brukar inte göra någon större poäng av debattörers sexuella läggning, men i detta fall är det relevant att känna till att skribenten är homosexuell, eftersom det påverkar hela hans syn i denna fråga. Det spårar ur tämligen omgående:

"Mönstret är tydligt: När killar samlas för att ha roligt, då sker sexbrott."

Känner ni igen er? Eftersom jag själv har deltagit vid en mängd tillfällen då "killar samlas för att ha roligt", varav inget ledde till sexbrott, har jag svårt att hålla med om att det finns ett tydligt mönster. Sedan blir skribentens läggning och dess inverkan på den märkliga analysen än tydligare:

"Kanske viktigast av såna idéer, är den om hur en kille ska vara. Många killar tycker att sexualitet är något manligt. Att utföra sexuella handlingar blir då bevis på att killen är maskulin, och det gäller även för våldsamma handlingar. Killarna utför alltså inte det sexuella våldet för att de är kåta, utan det finns andra drivkrafter bakom, bland annat viljan att få status. Killgängets roll är därför central."

Dessa enormt fåniga teorier kan Inti Chavez Perez endast formulera därför att han själv aldrig har varit en del av ett "killgäng" eller någon heterosexuell gemenskap. En europeisk man får ingen status av andra europeiska män genom att utöva sexuellt våld. Det visar sig att tanken om "killgänget" är den bärande idén bakom hela texten:

"Övergreppen underlättas av att killarna uppfattar sexuellt våld som något obetydligt. De har lärt sig att killar beter sig så där, och att det inte finns något att göra åt saken. Betänk att de här killarna inte utför andra brott, till exempel rånar de inte en bank. Såna brott väljs bort eftersom de ses som allvarliga. Sexuellt våld däremot ses inte som allvarligt utan mer som ett skämt, och därför kan det användas som underhållning."

Nej, normala västerländska män har inte lärt sig att man ska utöva sexuellt våld, lika lite som de ser en våldtäkt som "ett skämt" som "kan användas som underhållning".


Strax innan "killar som samlats för att ha roligt"
sliter av reportern Lara Logans kläder och släpar
henne över torget.


Eftersom hela texten antagligen vill uppmana till någon form av "normkritik" fortsätter de bisarra och rent felaktiga resonemangen:

"Könsstereotypa idéer om tjejer är också centrala för övergreppen. Killarna tycker att tjejer inte ska ta så mycket plats. Genom att befinna sig i en folksamling, kanske med lite kläder dessutom, så uppfattar killarna det som att tjejen 'ber om det'."

Alltså, den förhatlige "vite mannen", i all sin heteronormativitet, vill på något sätt straffa kvinnor för att de syns i offentligheten, vilket han då gör genom att begå sexuella övergrepp. De flesta av oss, män som kvinnor, har vad dessa figurer skulle kalla för "könsstereotypa idéer" om våra respektive kön. I det ingår inte att på något sätt acceptera sexuella övergrepp. Jag misstänker faktiskt att Inti Chavez Perez ser alla relationer mellan man och kvinna som ett våld i sig, där en diffus "struktur" gör att kvinnan är underordnad mannen och att allt som sker dem emellan därför innebär att kvinnan är ett offer för mannens begär.

Inti Chavez Perez har tragiskt, men mycket tidstypiskt, varit expert i en utredning om män och jämställdhet under den förra regeringen. Man utsåg alltså en homosexuell man, som dessutom är inpyrd av den moderna tidens vulgärfeminism och genusteorier, för att lära svenska män hur de ska umgås med kvinnor. Som om det inte hade varit nog, har han också skrivit böcker för skolbarn. Inti, sprid gärna ditt trams på Twitter och i Metro, men låt barnen vara ifred! Festligt nog är han utbildad i andrologi, som är läran om mannen som biologisk varelse, trots att han lär se kön som en social konstruktion. Det vittnar åtminstone denna tweet om:Han har även hunnit med att ge våldsvänstern en komplimang:


Det behöver väl knappast tilläggas, men han har förstås införskaffat identitetsvänsterns hela uppsättning. Den som orkar kan läsa hans "Varför gråter vita?" om "vitt privilegium" och, förstås, "vita tårar".

Det andra alstret som kvalar in under denna rubrik kommer från Göran Greider. Jag blir nästan lite besviken på honom då han inte lyckas få sexövergreppen till en konflikt mellan arbete och kapital, som man är van vid. Istället får vi det som nu gäller, under den något fantasilösa rubriken "Utgå från de flickor som utsätts".
Den enda marxistiska analysen som texten erbjuder är:

"Underklassen har i alla samhällen alltid tillskrivits en mer aggressiv sexualitet."

Det visar sig nämligen att de som hävdar att det finns kulturella orsaker bakom fenomenet "taharrush gamea" har en tankefigur som går tillbaka till, naturligtvis, Nazityskland:

"Att koppla sexualitet till etnicitet är en av de äldsta rasistiska tankefigurerna." 

Det är något ohederligt av dessa mediemänniskor att ständigt säga att vi kopplar händelserna till etnicitet, när de flesta av oss faktiskt talar om kulturer. Jag tror att en etnisk nordeuropé som uppfostrades av egyptiska adoptivföräldrar i Egypten mycket väl skulle kunna delta i massvåldtäkterna på Tahrir-torget. En patriarkal kultur i Mellanöstern är för dessa vänstermänniskor inget problem, utan de verkliga kvinnofienderna finns förstås på annat håll i Sverige:

"I grunden handlar det om att det i själva hjärtat av rasismen alltid finns en patriarkal komponent. Det är för övrigt därför som rasistpartier – exempelvis SD – alltid domineras av män."

Göran Greider erkänner dock att det kan uppstå problem när kulturer möts, en uppriktighet som han direkt förstör genom en lite märklig tanke:

"Den stora majoriteten upplever det naturligtvis som en befrielse att slippa traditionalismens ok (ofta är det ju just det de flytt från!)."

Jaha, flyr de inte från krig längre? Det är ju fint att Greider inte upprätthåller lögnen att alla flyr för sina liv, men i själva verket är nog ekonomiska skäl en viktigare faktor än "traditionalismens ok". Sedan börjar Greider närma sig Inti Chavez Perez bärande tes:

"I miljöer där män, särskilt unga män, umgås med varandra i mer eller mindre enkönade sammanhang ökar risken för att saker och ting spårar ut – det vi vet vi från såväl fotbollsläktarnas värld eller många bolagsstyrelsers enkönade världar."

Men kvinnor våldtas väl varken på fotbollsläktaren eller i styrelserummen? Jag misstänker att Greider med urspårning här talar om till exempel höga bonusar, men det har överhuvudtaget inte med detta ämne att göra. Låt oss ta ett sista förljuget stycke ur texten:

"Det som skedde i somras i Kungsträdgården blixtbelyser ett stort samhällsproblem som existerat hela tiden och som har sin grund i kvardröjande patriarkala mönster."

I detta inlägg hade jag ursprungligen tänkt att ta upp ett tredje alster, men jag tror att vi kan nöja oss här. Många menar att man helt ska ignorera dessa lögnare och ideologiskt blinda varelser, men jag har en gång tagit på mig uppgiften att belysa deras lögner och idiotier och fortsätter på den vägen, inte minst eftersom det har en terapeutisk funktion för mig själv. Man kan irriteras av mängden texter som nu produceras för att bortförklara vad som hände i Köln, men ju längre debatten pågår och ju fler som säger att det inte handlar om etnicitet, desto tydligare blir det för varje svensk att ursprung nog har en roll iallafall.

12 kommentarer:

 1. Tobbe. Tack för att du orkar med att bemöta alla dessa underliga människor med underliga åsikter. Det är ett sant nöje att läsa dina kommentarer och analyser!

  SvaraRadera
 2. De här människorna är verkligen bisarra. Varifrån kommer alla dessa konstiga människor?
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Bisarr är bara förnamnet - jiiises !

  SvaraRadera
 4. Det var ju samma absurda bortförklaringar kring hedersmorden innan vänstern fick krypa till korset och erkänna sitt misstag. Lär de sig aldrig ?

  SvaraRadera
 5. Välskrivet och dito exemplifierat! Den här sortens motvikt mot mängden nutida samhällsfiender uppskattas i vida kretsar. Fortsätt med den folkupplysningen!

  SvaraRadera
 6. Ursäkta, men hur träffas homosexuella män och vad händer då? De ses i parker, på offentliga toaletter osv osv, och våld är inte ovanligt vid dessa möten. Tala om att kasta sten i glashus! Lågt! /V

  SvaraRadera
 7. Vilka urspårade galningar. Att dom bara orkar med sej själva.

  SvaraRadera
 8. Tips Tobbe: Ann Heberlein (av alla människor) har skrivit ett långt men läsvärt inlägg på Facebook idag som jag rekommenderar, tyvärr var det för långt för att klistras in här i kommentarsfältet.

  SvaraRadera
 9. Vad förväntar sig alla dessa kulturmarxister, tokfeminister och värderelativister av folk som växer upp i länder där ord som "feminism" , "jämlikhet", "demokrati" och "kvinnofrid" inte ens existerar i deras ordförråd? Att de råkar vara mörka i hyn i Afrika eller ha svart kalufs men ljus hy som folk i Mellanöstern bör inte vara ett hinder att diskutera vad de har med sig i bagaget när de kommer till Europa. Är det även "rasistiskt" att kritisera rödhåriga, grönögda, albinos och harmynta personers beteende och kvinnosyn?
  Sådana s.k. debattörer som Inti Chavez Perez och Göran Greider utnyttjar cyniskt och empatilöst de skändliga kvinnoöverfallen och våldtäkterna för att basunera ut sin egen politiska agenda. Genom att de medvetet fokuserar på fel saker som "patriakala strukturer", " könsstereotypa idéer" grabbighet bland svenska ungdomar i grupp, fotbollshuliganer och annat sinnesslött trams försvarar de de verkliga gärningsmännen. Sådana typer som Inti Chavez Perez, Göran Greider, Gudrun Schyman och större delen av den dekadenta journalistkåren är en del av problemet med det importerade kvinnoföraktet och våldtäkterna.
  Ett samhälle med ett så bisarrt och paradoxalt debattklimat som Sveriges är oförmöget att lösa alla de problem som håller på att förvandla ett f.d. välfärdsamhälle till ett anarkistiskt skurksamhälle. De ryggradslösa PK-politikerna vågar väl knappast göra annat än dansa med i PK-medias makabra dödsdans och skylla på patriakala strukturer och könsstereotyper i den västerländska kulturen.

  Stig

  SvaraRadera
 10. Greider lever gott på att skriva dravel På morgonen åker den rutiga skjortan på i ett taffligt försök att intala sig själv och andra att han är en arbetare.

  SvaraRadera