fredag 8 januari 2016

Köln: Geert Wilders ställer frågor till premiärministern
Angreppen i Köln har vid det här laget fått genomslag i hela Europa. Jag tänkte att vi kunde göra ett litet nedslag i Nederländerna och först titta på vad Dilan Yesilgöz, som själv har turkiska rötter och sitter i Amsterdams kommunfullmäktige för högerliberala VVD, säger om saken i public service-kanalen NPO1:s morgonsoffa. Fru Yesilgöz är liberal och säger egentligen ingenting särskilt chockerande, men jag tror faktiskt inte att samma diskussion hade kunnat föras i SVT.
Naturligtvis finns det inga kurser i världen som kan förändra de kulturella mönster som har präglat en person sedan barnsben. Ofta överförs många kulturella aspekter och tankemönster dessutom från en generation till nästa. De marockanska ungdomar som i Nederländerna begår brott, och också angriper till exempel homosexuella, är födda i landet.

De rån och ofredanden vi bevittnade i Köln är helt enkelt en ofrånkomlig konsekvens av massinvandringen, då vi inte bara får ett stycke Mellanöstern i vårt samhälle, utan där detta stycke också konfronteras med den öppnare västerländska kulturen. Att någon integrationspolitik ska överbrygga denna klyfta förblir verklighetsfrämmande nonsens.

Geert Wilders är förstås den nederländske politiker som har talat mest klarspråk. På Twitter kommenterade han till exempel den "uppförandekod" som Kölns borgmästare Henriette Reker verkade föreslå på en presskonferens:

"En uppförandekod för kvinnor? Helt vansinnigt. Kvinnorna är offer och inte gärningsmän. Plocka in gärningsmännen och utvisa dem fort."

Angående en gruppvåldtäkt i Tyskland, som inte hade med händelserna i Köln att göra, men begicks av fyra syrier, varav en med nederländskt medborgarskap, twittrar han också:

"Stäng gränserna och ut med packet!"Till parlamentet har Geert Wilders lämnat in ett antal frågor ställda till premiärminister Mark Rutte (VVD):

1. Har ni tagit del av rapporterna om att grupper av framför allt arabiska män på nyårsafton attackerade, rånade och våldtog tiotals kvinnor i flera tyska städer?

2. Har ni också hört talas om de kvinnliga offer som berättade "De omringade oss och började tafsa på oss. De hade sina händer överallt. Jag hade fingrar i alla kroppsöppningar."?

3. Håller ni med Kölns poliskommissarie Wolfgang Albers om att det här rör sig om en helt ny dimension av våld? Om inte, varför?

4. Håller ni med oss om att denna nya dimension av våld är följden av importen av migranter med en våldsam, islamisk kultur, där kvinnor och unga flickor ofta ses som mindre värda? Om inte, varför?

5. Tycker ni fortfarande att ordet "testosteronbomber" är ett fruktansvärt uttryck, som ni sade till den förste undertecknaren av dessa frågor vid parlamentsdebatten den 17 september förra året, eller inser ni äntligen att insläppandet av tiotusentals arabiska män i Nederländerna sätter våra medborgares säkerhet på spel?

6. Kommer ni ihåg debatten om mottagande av asylsökande den 14 oktober 2015, där den förste undertecknaren av denna fråga läste upp flera anmälningar från kvinnor som hade trakasserats av asylsökande i Nederländerna? Om ja, varför fortsätter ni att utsätta nederländska kvinnor för fara genom det massiva mottagandet av asylsökande?

7. Inser ni att om ni låter gränserna vara öppna det bara är en fråga om tid innan omfattande rån och sexuella attacker, som de i Tyskland, också kommer att äga rum i Nederländerna i denna stora skala? Vill ni ha det på ert samvete, eller är ni äntligen beredd att stänga de nederländska gränserna för islamiska testosteronbomber?
1 kommentar:

  1. Bra skrivet!
    Han har rätt!
    Gör rätt!
    Perre

    SvaraRadera