söndag 31 januari 2016

Mona Sahlin hittar "våldsbejakande extremism"


Folkets demonstration. Våldsbejakande extremister?

Jag var inte på plats under gårdagens upplaga av "Folkets demonstration", utan försöker skapa mig en bild genom att ta del av både etablerad och alternativ medias beskrivningar. Vi har sett att TV4:s rubrik "Asyl- och regeringskritisk demonstration" har fått vänstermänniskor att gå i taket, eftersom de aldrig kan acceptera någonting mindre än "nazistisk" för allt som på något sätt närmar sig kritik mot asylinvandringen.

Idag får Mona Sahlin utrymme i Expressen för att skriva om saken, och hon ansluter sig direkt till de allra dummaste och mest förljugna vänsterrösterna:

"En nyhetssändning under helgen beskrev demonstrationen i Stockholm under lördagen som en 'Asyl- och regeringskritisk demonstration'. Det är en djupt farlig beskrivning.
Det var en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper."

Det är svårt att säga vilka exakta uppfattningar som hystes av demonstranterna, eller om de kunde anses som extrema, men plakaten riktades mot regeringen och på bilderna ser demonstranterna inte särskilt våldsbejakande ut. Att personer som Jan Sjunnesson och Axel W Karlsson talade, visar också att en mer korrekt etikett kanske skulle kunna vara "oberoende sverigedemokratisk". Mona Sahlin verkar helt enkelt ha fått sin bild genom Aftonbladet:

"Det sker under det förment seriösa ordet 'demonstration'. När det i själva verket handlar om samlingar som syftar till att skrämmas, hota och utöva våld mot till exempel människor som har invandrarbakgrund."

Ovanstående beskrivning förefaller inte ha någonting med verkligheten att göra. Det var just en demonstration, bestående av deltagare och talare, där det främsta budskapet var att regeringen borde avgå. Att de vanliga motdemonstranterna också var på plats lär dock ha bidragit till en mer spänd stämning. Ett par av dessa, som påstod att de hade blivit misshandlade, lyftes fram i media, men enligt alternativa medier hade de först spottat på de tre polska deltagarna, som då gick till motattack. Mona Sahlins avslutning bjuder även den på lögner och hyckleri:

"Det vi ser just nu är ingen invandringskritisk opinion. Det är inga regeringskritiska grupper. Det är inte män som vill försvara kvinnor.
Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare.
Det är de som gillar våld och hatar demokrati.
De är fega uslingar."

Var ska vi börja? Jag vet inte om några nationalsocialister deltog, men jag har svårt att tro att de i så fall var en dominerande grupp. Bilderna visar också en hel del kvinnor, samtidigt som jag tror att få av männen på plats verkligen hatar kvinnor eller enskilda invandrare. När det gäller gillande av våld och hat mot demokrati, finns det få grupper som i så hög grad lever upp till den beskrivningen som just de eviga motdemonstranterna. Om dessa tycker om demokrati, varför insisterar de då på att hålla motdemonstrationer? Varför spottar de och slänger föremål mot meningsmotståndare? Vid en sådan demonstration, vilka är det egentligen som är modiga och vilka är "fega uslingar"? Slutligen innebär det ett stort hyckleri från Sahlins sida när hon plötsligt vill skilja invandringskritik från extremism, trots att vi vet att hon är en av alla de som har omöjliggjort all debatt just genom att stämpla invandringskritiker som extremister.

Det är väl inte många som har tagit Mona Sahlins roll som "nationell samordnare mot våldsbejakande extremism" på allvar, eller förväntat sig några stordåd från henne, men förtroendet ökar inte direkt om hon ser "Folkets demonstration" som det främsta exemplet på våldsbejakande extremism.
9 kommentarer:

 1. Vad ska ( svenska ) män försvara kvinnor emot? Det skulle jag gärna vilja veta vad hon menar med. Kan hon mena islam och dess våldsamma uttryck, eller har människan gått och blivit ojämställd, så vi kvinnor inte längre har rätt att försvara oss, utan vi måste ha män som försvarar oss. Som i islam där männen har makten och inte får gå ut utan manligt sällskap. Jag fattar inget att hennes svammel längre./V

  SvaraRadera
 2. Den insatsen får hon ju 80.000:-/månaden för. Förutom ersättning som styrelsemedlem i Expo, och antagligen något från riksdagen (pension) Kan vara läge att ta det lugnt liksom.....

  SvaraRadera
 3. När jag och min sambo anlände till demonstrationen skanderade 'antirasisterna' nassesvin, nassesvin, nassesvin åt oss. Jag fick ett plakat och en av pensionärerna där bad mig att gå fram till polisen och visa dem plakatet - För de har tydligen inte fattat något, sade han. Det var pensionärer med och utan stolar, invandrare med och utan skyltar, äldre och yngre människor och en mycket lugn stämning. En polsk kvinna höll ett superbra tal. Poliser överallt och en massa polis-skåpbilar (minst 10), polishelikopter och ridande polis. Jag trodde inte de hade så mycket personal... Vi fick flytta oss ut mot vägen för 'antirasisterna' (som vrålade hela tiden) flyttade polisen inte på. En del av oss fick lov att stå på gatan.

  SvaraRadera
 4. Ja, en samling + 60 årige. Hvilken idiot, hun er

  SvaraRadera
 5. Mona Sahlin ger praktnollan ett ansikte. Men en praktnolla som är något av ett födgeni, det får man erkänna. Tyvärr är ju hennes frikostiga arvoden ingenting jämfört med de ofantliga kostnaderna för det svenska samhället som Sahlinismen medfört.

  SvaraRadera
 6. Nazister? Sahlinkärringen drar sig inte för att exploatera nazismens offer för sin patetiska politiska agenda. Låt oss hoppas att Mona är för korkad för att förstå det, annars har vi att göra med en extrem cyniker.

  SvaraRadera
 7. Jaha, "fega uslingar" minsann. Jag tycker tvärtom, de är väldigt modiga. Jag vågar absolut inte delta, att bli misshandlad av vänsterhuliganer det kanske kan utfärdas, men att bli rökt i arbetslivet har få råd med. Kan ju vara en förklaring till att pensionärer nästan verkade vara i majoritet bland demonstranterna.

  SvaraRadera
 8. Nu har ju Mona lyckats uppfylla sin mission, den att identifiera och åthuta den våldsbejakande extremismen; hon har hittat en grupp bestående av mestadels äldre människor som lugnt demonstrerar mot regeringens politik. Bravo, Mona! Säga vad man vill om dig, men du lyckas med dina uppdrag, eller not. / Magdalena Bengtsson

  SvaraRadera
 9. Mona Sahlin är inte demokrat, i ordets egentliga mening, utan en så kallad värdegrundsdemokrat. Det är uppenbart att hon och många av hennes likar nu är rejält skärrade av det folkliga upproret mot rådande (migrations-) politik. Att ljuga så grovt indikerar en desperation.
  Arnold

  SvaraRadera