tisdag 12 januari 2016

TV4. Otroligt.


Att se TV4:s nyhetssändning igår var en märklig upplevelse. Plötsligt talar den kanske mest politiskt korrekta svenska TV-kanalen utan skygglappar om problematiken med sexuella ofredanden. När vissa element nu febrilt försöker överföra fokus till alla, det vill säga europeiska, män, bjuder den mest otippade kandidaten på diskussioner kring brottens kulturella aspekter.


Så har då Sverige kommit ikapp Frankrike när det handlar om problem med mångkultur, islamism och, som nu, kulturellt betingat förtryck och attacker mot kvinnor. Organisationen "Ni putes ni soumises" grundades i Frankrike 2003, efter att fenomenet med gruppvåldtäkter i landets "utanförskapsområden", som där kallas "känsliga urbana områden", uppmärksammats. Den svenska organisationen med namnet "Varken hora eller kuvad", en direktöversättning från franskan, bildades 2005. Redan namnet visar att vi här har att göra med en kvinnosyn som är tämligen främmande för europeiska män, där en kvinna antingen klär sig religiöst och gifter sig som oskuld, eller annars anses vara "en hora" som är lovligt byte och bör bestraffas med gruppvåldtäkt. Själv tror jag att denna mentalitet är så djupt rotad att kurser är meningslösa. Tanken att någon som har växt upp i exempelvis Afghanistan, ett av de värsta länderna när det gäller kvinnosyn, plötsligt skulle se svenska kvinnor som jämlika och rentav acceptera HBTQ-fenomen, är direkt löjeväckande. Vi ska helt enkelt inte ha någon asyl- eller anhöriginvandring från dessa områden.

Att se den mycket lömske rikspolischefen Dan Eliasson säga att polisen inte ska mörka brott av politiska skäl var också provocerande. I själva verket borde hans uttalanden på Twitter ha diskvalificerat honom från alla offentliga uppdrag och särskilt det som rikspolischef.


Det var också en något surrealistisk upplevelse att få se Ulf Kristofferson, av alla människor, diskutera frågan. Det är intressant att han säger att mörkandet av dessa brott nu kan ge "extrema grupper" en starkare grogrund, vilket betyder att frågan om huruvida man ska rapportera eller ej fortfarande ses i ljuset av politiska effekter. Det kan vara värt att notera att vänstermänniskor fortfarande endast vill se "socio-ekonomiska faktorer" när det gäller vissa gruppers överrepresentation, trots att det är svårt att se hur (relativ) fattigdom driver någon till just våldtäkt. I så fall borde förstås pursvenska män i de berömda bruksorterna också vara starkt representerade i gruppvåldtäktsfall.

Låt mig avslutningsvis påminna om ett par uttalanden som troligen de flesta av er känner till.

Janne Josefsson:

"Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare."

Birger Schlaug:

"Under många år fanns en överenskommelse mellan journalister, politiker och debattörer att inte säga sanningen om det mångkulturella samhället. Jodå, jag tillhörde också lögnarna - förnekade problemen fast vi alla såg dem."

Jag är helt övertygad om att vi kan tacka alternativmedia för att etablerad media ens tar upp dessa ofredanden och framför allt att de berör förövarnas kulturella bakgrund. I detta fall har Chang Frick och hans Nyheter Idag spelat en viktig roll. Genom internet, och alla oppositionella som gör vad de kan för att lyfta fram dolda nyheter och "avvikande" åsikter, har gammelmedia inte längre monopol på sanningen.
7 kommentarer:

 1. Utan alternativmedia hade detta troligtvis aldrig kommit fram. Nätet och verkligheten börjar ge ett viss ljus åt sanningen. Tror detta året blir extra intressant för alla som velat ha riktig fakta och jobbigt för de som måste tänka om och ifrågasätta sin "godhet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag lägger till ett par rader om det.

   Radera
  2. Nämn någon etablerad media där man kan skriva en kommentar och artikelförfattaren tar till sig detta och gör en justering. Du är kung, Tobbe!

   Radera
  3. Tack ska du ha! Javisst, självklart är det trevligt att ha en dialog med läsarna.

   Radera
 2. Kalergi-planen brister och desperationen att sopa smutsen under mattan funkar inte längre.
  Tack alla som ideellt jobbar för fakta och sanning.

  SvaraRadera
 3. Att behöva tillämpa detta dubbeltänkande år ut och år in måste till slut ta ut sin rätt hos dessa personer. Nu står dom där med rumpan bar.

  SvaraRadera
 4. Dammen håller på att brista och sjön nedströms är full av små farkoster med personer som frenetiskt ror för att undkomma flodvågen. "Petterssons" har återupplivat uttrycket "roddare" från 1942 som användes på personer som försökte distansera sig från sina nazistsympatier då vindarna vänt.

  SvaraRadera