måndag 28 mars 2016

Marine Le Pen möter fientlig kanadensisk journalist
När Marine Le Pen intervjuas av franska journalister, brukar dessa numera alltid visa respekt och ställa relevanta frågor, dels för att hon leder landets största parti, men kanske framför allt för att de vet att alla försök att sätta dit henne eller avbryta omedelbart misslyckas.

Förra veckan tillbringade Marine Le Pen i Kanadas franskspråkiga provins Québec och framträdde då i ett antal TV-program. I klippet vi ska se försöker den synnerligen partiska kanadensiska journalisten Anne-Marie Dussault på olika sätt attackera Marine Le Pen, utan någon större framgång. Hela intervjun är en halvtimme lång, och jag har klippt ned den, men jag hoppas senare kunna lägga upp ett avsnitt av den där Marine Le Pen faktiskt får tillfälle att tala om politik och invandring under några minuter.


Kommunitarism är olika minoritetsgruppers strävan att leva för sig själva enligt egna normer och ställa särskilda krav. Marine Le Pen talar ofta om detta, och menar i klartext sannolikt muslimska grupper, men anpassar retoriken.

"Krambjörnarna" är en amerikansk (Care Bears) uppsättning nallebjörnar, som också har figurerat på film.


37 kommentarer:

 1. Hoppas du har tid att lägga upp hela intervjun. Marine Le Pen är fantastisk. Det finns inte en kvinna i Sverige som är i närheten av hennes kvalitéer.
  Samtidigt ett stort tack till Tobbe som driver denna fantastiska blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart att se att detta klipp har uppskattats så pass mycket. Jag kommer inom kort att lägga upp ytterligare tio minuter från detta program, där Marine Le Pen talar om invandring och slår ned journalistens försök att få det till en fråga om "intolerans".

   Radera
 2. Kan det vara så att Anne-Marie Dussault har gått Poppius journalistskola? Hennes beteende stämmer väl med svenska "journalister".

  SvaraRadera
 3. Där högg åklagaren i sten..

  SvaraRadera
 4. Tack Tobbe för översättningen och klippet. Uppfriskande, inspirerande.

  SvaraRadera
 5. emmerder = tråka , irritera, skita i

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan det absolut betyda. Jag funderade faktiskt en stund på vad som kunde vara en översättning som fungerar på svenska, och landade i att man här nog skulle säga det jag valde. De ville ju inte säga "vi irriterar er".

   Radera
 6. Undrar vad som händer med Le Pens partigrupp om Brexit blir verklighet? Då försvinner gruppens oberoende brittiska ledamot och gruppen kommer under 7-landsgränsen.

  (SD:s grupp skulle kunna råka ut för samma öde, men om (när) EPP gör allvar av sitt hot att utesluta AfD lär den saken lösa sig.)

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de har numera ett extra land. I juli förra året tillkom en oberoende ledamot från Rumänien.

   Radera
  2. Hade missat det. Bra för gruppen!

   //Andreas

   Radera
 7. Ni har rätt, hon är fantastisk!

  SvaraRadera
 8. Hon är så förbannat bra, Marine! Vilken kvinna och vilken politiker!!!

  Pernilla

  SvaraRadera
 9. Det här var första gången jag lyssnade på ett längre tal av Mdm Le Pen. Vilken urkraft!

  Jag jämför den här intervjun med en verbal MMA match. Le Plen avslutade på top med en 5 minuters choke. Den stackars intervjuaren blev matad till hajarna.

  Merci!

  SvaraRadera
 10. En herlig dame! Som vet å svare for seg. Hun minner litt om Carl I Hagen når hun setter journalisten på plass. Bravo!

  SvaraRadera
 11. Fantastisk kvinna som inte böjer ryggen för pk-maffian. Tack för översättning!

  SvaraRadera
 12. Pen är snäll i sin käft jämfört i vad för debatter som finns emellanåt juridiker, filosofiker och religiösa ledare i Europa.

  Det är bra att hon understrykte: om journalisten hade framfört en god ton i början och frågat mer om Pens idéer hade Pen inte rustat upp sin kaxiga ton som att hon stod inför en domstol.


  SvaraRadera
 13. Inte konstigt att vänstern i Europa är nervös! första gången jag lyssnar på henne och jag kan bara hålla med...vilken kvinna����������������

  SvaraRadera
 14. Jag får intrycket av att folk (eller i alla fall journalister) i Québec har något sorts storebrorskomplex gentemot deras gamla modersland Frankrike. Kommentaren "Det gamla Frankrike ska inte lägga sig i om vi i Québec förlorar vår kultur pga invandringen..." och att Le Pen "läxar upp" kanadensarna är som en lillebrors snarstuckna attityd. Alla europeiska politiker har givetvis rätt till att kommentera vad som sker i Kanada, USA, Kina osv utan att det ska kallas för "uppläxning". Många utländska politiker använder Sverige som ett skräckexempel när det gäller invandring vilket jag tycker är mycket bra och jag känner mig inte ett dugg uppläxad.
  Programledaren var en katastrof och knepet att ta ut en "otrevlig" Le Pen-kommentar ur sitt sammanhang var klantigt när hon sedan visade hur vänsterextremister bröt sig in på en presskonferens och skanderade att de ville pissa på Front National, "gå hem och lägg er" var en fullt logisk motreplik när de uppför sig som pubertetsslynglar.
  Programledarens påstående att Le Pen skrämmer upp fransmännen med invandring och terrorism var "intervjuns" (anklagelseaktens) verkliga lågvattenmärke. Le Pen behöver inte skrämma upp varken fransmän eller andra europeer för islams härjningar, det sköter terrorister, hatpredikanter och muslimska upploppsmakare och vandaler så det räcker.

  Tack för denna översättning, Tobbe. Det är guld värt när man inte kan franska men gillar Marine Le Pen.

  SvaraRadera
 15. Vilken briljant kvinna!

  För oss som inte talar franska är översättningarna helt ovärderliga.

  SvaraRadera
 16. Håller med till fullo.
  Åkesson kommer undan med mycket p g a att han representerar hoppet i svensk politik.
  Han framstår alltför ofta som en vilsen skolpolitiker med flackande blick och skavlanintervjun var direkt pinsam.
  Efter alla år borde SDs företrädare ha färdiga argument och med ackuratess likt madame Le Pen slå tillbaka då motståndarna kört med samma floskler i 25 år.

  SvaraRadera
 17. När man hör och ser Marine Le Pen ställer man sig frågan varför vi har så ryggradslösa politiker, som aldrig skulle ifrågasätta agenda journalister.
  Tack för översättningen Tobias!!!

  SvaraRadera
 18. Oj - har du en blogg også? Kudos Tobias

  Med Beste Hilsen
  Joakim Cajmyr
  Norge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Jag antar att du har hittat hit från Youtube, där dessa videor endast "mellanlandar" för att läggas upp här.

   Radera
  2. Det er korrekt. tjokke liker din "tekstning" på youtube. Autotekst - eller den håpløse tolkiningen fra Eu- parlamentet er helt ubrukelig. Du gjør en god jobb og jeg kommer at "spread the word" ;)

   Radera
 19. Tack för översättningen Tobbe, jag blir så himla glad varje gång du lägger upp en översatt video med min stora idol Marine Le Pen, jag älskar henne
  Tack igen/Eva

  SvaraRadera
 20. Marine Le Pen en ljusglimt i mörkret. Tack för många intressanta inlägg.

  SvaraRadera
 21. Jessica Ohlsson (SDU) är Sveriges svar på Marine Le Pen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och Clownen Manne är Sveriges svar på Stephen Hawking..

   Radera
  2. Ledsen att behöva meddela det, men Jessica Ohlsson kommer inte i närheten av Marine Le Pen. Inte på något sätt. De få intervjuer jag sett Ohlsson i har varit direkt pinsamma för henne.

   Radera
 22. Det här var ett spektakulärt bra klipp! Bästa jag nånsin sett en "oppositionell" prestera. MLP går på som en stenkross mot den lättviktiga PK-journalisten - ändå utan att tappa vårek fattningen eller sin artiga ton. Helt makalöst! Hoppas hon blir president.

  SvaraRadera
 23. Vilken kvinna...jag är mållös. Marine Le Pen, enda chansen att följa henne i Sverige är via Tobbes - stort tack!
  Om jag saknar SVT:s/SR:s samtidsorientering, vilken jag sedan en tid helt givit upp? Inte det minsta.

  SvaraRadera
 24. Jag håller med dig, Åkessons styrka är att han är så lugn men även Marine Le Pen är ganska lugn och mycket artig och ler glatt när hon sätter journalisten på plats. Tänk om även Åkesson kunde ha sagt till Skavlan "detta är ingen intervju utan en anklagelseakt"... Åkesson och även andra svenska politiker är alldeles för intiktade på att ge förnuftiga svar på journalisternas infama frågor och borde istället som Marine Le Pen vägra svara på skitfrågor och komma med uppkäftiga motfrågor, sätta murveln på plats. Marine är också bra på att avbryta otrevliga journalister medan SD- och PK-politiker snällt sitter och väntar på att journalisten ska få formulera sina oförskämda frågor.

  SvaraRadera
 25. Tack Tobbe för dina översättningar av fru Le Pens sagolika uppläxningar av diverse floskelsprutande "journalister" och politiker.

  Ska donera lite mer pengar så fort ekonomin tillåter.

  SvaraRadera
 26. Hon är fantastisk! Detta var ren och skär underhållning. Tack Tobbe. Gjorde min dag

  SvaraRadera