fredag 25 mars 2016

Nyheter24:s rasistchock


Jenny Carlsson, som gick ut, givetvis,
Södertörns högskola förra året, får nu
göra viktiga reportage för Nyheter24.


Vänstersidan Nyheter24 har fått tag på en mobilfilm från ett klassrum och lyckades ur dessa sekunder skapa en hel artikel om rasism på skolan. Vi får veta:

"Med videobevis kan Nyheter24 avslöja den rasism som eleverna på Kärrtorps Gymnasium får ta emot från en av sina lärare."

Denna "nyhet" slogs upp i förrgår, men jag upptäckte den först idag, då den inspirerade ett antal personer från Feministiskt Initiativ att göra någon sorts poäng av det hela i en debattartikel. Med tanke på att grunden till inlägget är ett litet klipp från ett klassrum, är bland annat följande storslagna rader lite roliga:

"Vi har sedan maktskiftet verkat för att Stockholms ska stärka arbetet med mänskliga rättigheter. Vi har bland annat inrättat ett råd för mänskliga rättigheter och kompetensutveckling för skolpersonal inom normkritik och mänskliga rättigheter."

Inte heller jag tycker att lärare ska vara rasistiska, eller på andra sätt kränka eleverna, men låt oss titta på den lilla film som Nyheter24 tycker är fantastisk:

Det lilla klippet säger egentligen inte så mycket om vad som har hänt i klassrummet, så vi får göra som Nyheter24 och tolka den själva. Det ser ut som att en elev har varit stökig, varpå läraren vill avlägsna denne från klassrummet och då får den mycket vanliga frågan i sådana här sammanhang: "Är du rasist?". För alla normalbegåvade är det uppenbart att läraren är ironisk då han säger "Ja, jag är rasist", eftersom han sedan exemplifierar detta genom att han tänker skicka ut eleven. Det finns förstås offentliga personer som aldrig riktigt kan förstå skeenden, men ändå måste uttala sig:Att använda ordet "neger" i klassrummet är onödigt, men knappast skäl för att inleda ett drev mot läraren ifråga, vilket nu pågår för fullt.

Det viktigaste som filmen visar är i min mening miljön i klassrummet, där eleverna ogenerat gapar och jublar, samt givetvis spelar in skeendet med mobiltelefon. Det ser inte ut att vara en särskilt gynnsam miljö för varken läraren eller den elev som faktiskt vill lära sig någonting. Av någon anledning verkar mobiltelefoner användas ganska flitigt i dagens klassrum, vilket framgår av ett antal klipp som har lagts upp av stolta elever. Själv blev jag förolämpad av lärare under min skoltid både en och två gånger, men det var före kränkthetskulturen hade etablerats och studiemiljön var trots allt bättre.
13 kommentarer:

 1. Man undrar hur utbildning är på Södertörns Högskola. Så naivt tolkande av vad som sades på videon tror jag inte mina barnbarn utan högskoleutbildning skulle tolka som Jenny Carlsson.
  Skrämmande, om saknad av objektivitet och research är något som är gemensamt för utbildningen på denna högskola.

  SvaraRadera
 2. Jag orkar inte. Mitt enda hopp för tillfället är att jag sökt ett jobb på Åland där hemskolning är tillåtet. Jag har noll tilltro till politiker, skolväsende eller någon offentlig verksamhet överhuvudtaget längre. Jag vill bara bli fri från eländet.

  SvaraRadera
 3. Nog för att jag var medveten om högskole/universitetslärarnas situation där de aldrig egentligen blir ifrågasatta utan i stort kan lära ut som de behagar.
  Här har vi ännu en förlorad högskoleelev, en som bara följer med i korrekthetens ström.

  Man begriper nu att journalisthögskolan inte är någon journalisthögskola utan en fabrik för nya, lealösa propagandister.
  Allt är fel här: Elever som inte uppför sig, läraren som babblar och diskuterar! med de störande, mobiltelefoner under lektionstid samt en "journalist" som inte är en journalist.

  Man blir trött...

  SvaraRadera
 4. Det är sådant här som gör att sådana som jag med militär bakgrund, ingenjörsexamen inom elektronik och mekanik, eget företag, kunnande i många hantverk, dokumenterat hög iq och högpresterande bara inte kan vara kvar i Sverige och betala både direkt och indirekt för som jag anser avskum som den korkade unga jäntan som ska föreställa "journalist" och för folkmordet på vårt eget folk och för folkutbytet mot vad jag anser vara lågpresterande aggressiva och ondskefulla, vidskepliga låg-iq folkslag. Det är bara att avsluta sitt företag, dra och starta om någonstans där duglighet gynnas och inkompetens, ondska och såna här vidrigheter missgynnas.
  / Hatar lögn, ondska och dumhet.

  SvaraRadera
 5. Vart är Sverige å världen på väg. Detta trams läggs det ner så mycket energi, resurser å tid på, att man undrar hur dom har tid till detta. Tänk om dom använde den till viktiga saker, som att lösa dagens verkliga problem; bostadsbrist, kriminalitet osv. Tänk om...

  SvaraRadera
 6. Med tanke på hur eleverna beter sig och tillåts att bete sig är det inte alls konstigt att resultaten PISA-undersökningarna sjunker. Det är dessutom gymnasielelever och de är då i praktiken vuxna, det gör det än mer skrämmande än om det varit några år yngre.

  Heder åt läraren som sakligt och utan att bli upprörd kommenterade intervjuarens frågor och påståenden.

  SvaraRadera
 7. Vi får väl ta upp den fornnordiska beteckningen på en individ med särskillt hög inbyggd solskyddsfaktor - "blåman" - om inte det annars korrekta uttrycket duger. Att sedan "journalistiska" dunungar inte kan skilja på ett legitimt uttryck och ett som fördomsfulla människor främst i den amerikanska södern använde är inte svårt att förstå då denna textutfyllande församling verkar vara totalt vaccinerade mot fakta.

  Själv brukar jag roa mig med att följa "debatten" på Nyheter24 för att se om dessa, oftast unga, skribenter får medhåll av läsarna. I nio fall av tio får de inte det och det med ordentlig marginal. Det kan också ha hänt någon enstaka gång att jag också röstat. ;-)

  SvaraRadera
 8. Läraren använde n*ger en gång, intervjuaren Jenny gjorde det två. Borde inte det rendera att bli uthängd av nyheter24?

  Robert Hansson

  SvaraRadera
 9. Om jag i en geografilektion använder ordet Negros om en del av Filippinerna som heter Negros är jag då rasist,Nigeria ett annat geografiskt område...

  SvaraRadera
 10. Jag har jobbat sm lärare - tur att man slutat. Skolan är idag ett formidabelt dårhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara skolan, riksdagen och en stor del av institutionerna. Var ska det sluta?

   Radera
 11. Kan man bli förvånad över Pisa raset och Sveriges färd mot tredje väldenoch Kalifatet när man ser lektionen

  SvaraRadera
 12. På tal om artiklar och kommentarer, läs gärna Ledarsidornas kommentarsfält.
  Vilka djupingar, vilka korrekta universitetslärare, nämndemän, högstadielärare med flera vilka anser sig vara intelligensian självt.
  Sådana föder man med skattepengar...personer vilka alltid håller sig i mittfåran, alltid neutrala och är sannerligen inte Sveriges ryggrad.

  SvaraRadera