torsdag 24 mars 2016

Marine Le Pens reaktion på attentaten i Bryssel


Presskonferens i Québec


Marine Le Pen har under de senaste dagarna rest och träffat människor i Kanadas franskspråkiga provins Québec, vilket kan förklara varför vi först igår fick en videoreaktion på attentaten i Bryssel, dessutom i form av en mobilinspelning från vad som ser ut att vara ett hotellrum.

Det är värt att notera att hon som alltid talar om "islamistisk fundamentalism", till skillnad från till exempel Geert Wilders som för det mesta talar om "islam". Sådana skillnader mellan partierna går naturligtvis den svenska journalistkåren helt förbi, som verkar ha bestämt sig för att Front National är "värst", trots att både PVV och Vlaams Belang ofta uttrycker sig hårdare. Säkerligen har även Marine Le Pen funderingar kring islams expansion och roll i Europa, men genom att begränsa måltavlan till "islamistisk fundamentalism" undviker hon onödiga attacker från medier och intresseorganisationer, i ett land där man dessutom riskerar åtal för allehanda åsikter. Vi minns hur uttalandet om att gatuböner var en sorts ockupation på samma sätt som den tyska ledde till just en sådan förföljelse, trots att det är svårt att finna någon rasism i det resonemanget.

Marine Le Pen påpekar också ännu en gång att man inte kan bekämpa terrorn utan att bekämpa dess rötter, vilket hon uttrycker som att man inte ska bekämpa vapnet, utan den som håller i det. Dessa rötter verkar de flesta politiker vara mycket ovilliga att nämna eller angripa. Det är också intressant att Marine Le Pen förespråkar ett samarbete med den syriska säkerhetstjänsten, vilket kan verka kontroversiellt, men som naturligtvis skulle kunna ge europeiska länder mycket information. Frankrike har avbrutit detta samarbete, åtminstone officiellt.

PNR (Passenger Name Record) är en databas där flygpassagerares resor registreras.
3 kommentarer:

 1. Marine Le Pen har naturligtvis rätt i att det är hög tid nu att ta problemet med muslimsk terror på allvar och då räcker det inte med högljudda verbala fördömanden och meningslöst snack som "ett hot mot demoktatin men vi ger inte vika för terrorn". Att inte agera kraftfullt är just att ge vika för terrorn. Islamisterna ger blanka fan i brösttoner från handlingsförlamade politiska ledare och deras patetiska protestmarscher "mot terrorn".

  Det krävs stark medicin för att ta kål på ett mycket aggressivt och dödligt virus och islam är den värsta religiösa farsot som drabbat Europa och därför krävs starkt motmedel. Börja med total stängning av gränserna för muslimer oavsett de kommer från krig eller ej, oavsett de kallar sig för "moderata" muslimer eller jihadister eller salafister. Stämpla hela islam som en antidemokratisk ideologi så att de inte kan gömma sig bakom religionsfriheten. Kasta sedan ut alla troende muslimer ur Europa och börja med salafister och ökända hatpredikanter. Riv varenda moské i Europa eller bygg om dem till grisfarmer eller annat lämpligt.Troende muslimer har under de två decennier de invaderat Europa missbrukat förtroendet, öppenheten och gästfriheten.
  Kanske islam är en reformerad och bättre religion om 300-  500 år och i så fall är de välkomna tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med i allt du skriver, Stig.
  Visst behövs handling. Att prata och fördöma och gå fackeltåg och annat fredligt nonsens, det leder ingen vart.

  Jag förvånas gång på gång över denna vanvettiga rädsla för att använda våld. Krig är en del av mänskligheten och jag har sannerligen rätt när jag säger att en värld utan våld, den är långt borta.

  De som nu är rädda och blöta av sig kan stanna hemma hos tjejerna, krigarna tar itu med problemet på det vis de gjort i alla tider.
  Så har det varit, på så vis är det och på så vis kommer det att bli...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Javisst är krig en del av mänskligheten och i en sådan värld full med stridstuppar och erövrare är de liberala europeiska länderna ett lätt byte både för terrorister och lömska islamister som infiltrerar våra samhällen och är så "demokratiska" så länge de är i minoritet men blir alltmer tyranniska och fascistoida ju större del av befolkningen de utgör.
   Våld och tvång är ibland nödvändigt och när man ska skydda sin egen existens, trygghet och sin kultur från folkslag och ideologier som vill förinta en har man en moralisk rätt att försvara sig med alla till buds stående medel även om de ytligt sett kan verka för auktoritära eller rent av fascistoida.
   Ingen tycker att det är fel att gå en självförsvarskurs men den är ju en kurs i att bemöta våld med våld och att terrorstämpla hela islam,  kasta ut troende muslimer ur Europa och riva moskéerna är rent självförsvar mot en barbarisk kultur som våldtar och förstör hela Europa.

   Radera