måndag 9 maj 2016

Dagens citat: Veronica Palm (S)Den evigt poserande socialdemokraten Veronica Palm antyder att hon är missnöjd med regeringens panikåtgärder på migrationsområdet, men hittar siffror som inte bara skänker glädje, utan rentav stolthet. När den känslan blir stark, är det lätt att stavningen blir som den blir. Ni må tro att jag skämtar, men kommentaren ovan syftar på denna tweet:


Tanken att stolthet, godhet och människosyn mäts i nivån på asylinvandringen är i dessa kretsar varken ny eller ovanlig, även om Veronica Palm inte förmår uttrycka det mer subtilt eller välformulerat än så här. Om ens intellektuella förmåga inte anses tillräcklig för Stefan Löfvens regering är det illa, och en ministerpost har uppenbarligen varit ett mål under en längre tid. Å andra sidan är det inte dåligt av en person med denna kapacitet att bli styrelseordförande för Rädda Barnen heller, särskilt inte om man också betänker att hon, för ett uppdrag som tidigare var oavlönat, skulle få 561 600 kronor årligen. När denna nyhet kom till allmänhetens kännedom flydde bidragsgivarna, med miljoner i minskade intäkter som följd, och Palm utmanas nu av en Lise Bergh, som är vice ordförande i Rädda Barnens riksstyrelse, tidigare statssekreterare och generalsekreterare för svenska Amnesty, en meritlista som i ett normalt land borde väga tyngre än Palms.

Man ska vara källkritisk, och skeptikern finner tweeten här.2 kommentarer:

 1. Lise Bergh är värre än Veronica Palm. Hon var som generalsekreterare för Amnesty ytterst ansvarig för att den eritreanske våldtäktsmannen Henok Werie Fre fick stanna i landet och våldta ytterligare en svensk kvinna: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=2975192

  Om jag måste välja, väljer jag dumhet framför ren och skär ondska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den informationen - det var mer än jag visste. Dessutom så är ju även hon socialdemokratisk politiker. Jag skulle dock vidhålla att hon på papperet ändå är mer välmeriterad.

   Radera