torsdag 25 augusti 2016

Hijabisternas sedvanliga hyckleri


Islamisten Inaam Arabi vill försäkra oss om att
hon inte är förtryckt, utan väljer sin utstyrsel
alldeles själv.


De etablerade mediemänniskorna fortsätter att förfasas kring Frankrikes lokala burkiniförbud och det sker med samma trötta argument om frihet och "kvinnors kroppar". Till och med konservative Ivar Arpi kände ett behov av att stämma in i kören, vilket ledde till stöd från liberalen Birgitta Ohlsson och en konversation som just bekräftade enfalden:

I verkligheten är det ingen som tvingas att "klä av sig", inte heller i den bild från stranden i Nice som mediefolket nu sprider. Dessa kvinnor ombes lämna stranden och får i bästa fall böter. Efter att våra naiva dhimmis har sagt sitt, får vi nu äntligen ett inlägg från islamisterna själva, i Expressen. Till skillnad från våra liberaler och vänstermänniskor, vet förstås de undertecknande hijabisterna precis vad det handlar om, men de vet också hur en västerländsk publik ska spelas:

"Det vi dock har gemensamt är att vi båda bär burkini. Men nu får vi inte gå klädda som vi vill. Det är inte shariapolis i något land i Mellanöstern som förbjuder oss. Det sker här i hjärtat av Europa."

De har inte heller missat talet om mannen och "kvinnans kropp":

"Kvinnan har i alla tider och kulturer varit förtryckt av mannen, i många länder förtrycks kvinnan än i dag på alla möjliga sätt, bland annat genom att inte få jobba eller inte få klä sig i vilka kläder som helst. Men tack gode gud har vi blivit kvitt det i Europa, fram till nu."

Den sista meningen är ett enormt hyckleri, för dessa båda kvinnor står inte på något sätt för ett sekulärt eller modernt Europa. Deras huvudlinje är emellertid att de minsann har valt sin livsstil själva:

"Till er som säger att 'Slöjan och burkinin är utryck för muslimskt förtryck', ser jag ut att vara förtryckt? Ser det ut som jag lider? Ser det ut som jag behöver någon övermakt som räddare i nöden? Ser det ut som jag behöver en lag som säger att jag inte får täcka min kropp men är välkommen när jag är avklädd?"

Jag är fullt medveten om att många muslimska kvinnor väljer dessa attribut själva och "kvinnoförtryck" är inte ett argument jag själv använder i denna diskussion. Att en person, i dessa fall en kvinna, själv vill paradera i islamiska uniformer gör inte beteendet på något sätt mer sympatiskt. Tvärtom visar detta förakt inför det omgivande samhället att de ska förpassas från Europa, snarare än "befrias" från något patriarkalt förtryck.

Mången fin vänstermänniska och liberal som läser debattartikeln i Expressen känner säkert att det är härligt med så starka kvinnor och att de ska få klä sig som de vill. Så kan man reagera om man verkligen tror att hijaben bara är "ett stycke tyg". Den som tycker att jag är fel ute när jag kallar hela inlägget för en uppvisning i hyckleri, kan fundera närmare på vilka de båda undertecknarna är. Den ena är konvertiten Jonnha Hagenlöf Arabi, den andra hennes svägerska Inaam Arabi. Jonnha har dykt upp här förut, när hon var inbjuden för mys i morgonsoffan. Då hade hon på Facebook följande profilbild:


Hon har dessutom lagt upp en hyllningsvideo till Hamas militära gren, "Al Qassam-brigaderna", den första palestinska grupp som genomförde självmordsattentat mot civila:

Jag kan lova er att Hamas inte kämpar för att kvinnor ska få klä sig som de vill på stranden. Jonnha har även gjort tummen upp för ett inlägg av hennes man, som bland annat innehåller:

"Jag är Islamist och är stolt över det!
För hur kan du vara en muslim och inte vara islamist? 
Islamist innebär att man tycker Guds system är bättre än människans påhittade system."

Just det, det påhittade systemet är demokrati och Guds system är det vi såg i Afghanistan. Jonnha Hagenlöf Arabi och Inaam Arabi är inte några härliga och självständiga tjejer som bara vill få bada, utan helt enkelt islamister. Det finns inte en chans i jahannam att de kämpar för att alla ska få klä sig som de vill, burkini eller bikini. När de får som de vill kommer alla att underkastas sharia och de avslutar faktiskt med en liten uppmaning till de som inte är med på tåget:

"Ni som stöder denna lag kan ta och flytta till länder där kvinnors rättigheter inte respekteras."
8 kommentarer:

 1. Undrar var alla dessa upprörda röster håller till när shariapolis i islamska länder dikterar hur kvinnor klär sig? Lustigt nog tvingar dessa religiösa poliser kvinnor att bara just hijab/burka i de flesta fall.

  Hyckleriet är monumentalt.

  SvaraRadera
 2. Jonnha Hagenlöf Arabi och Inaam Arabi är inte lite fräcka. De ber alltså alla svenskar som inte vill se denna framryckning från islam att flytta till andra länder.
  Alltså....de uppmanar OSS att lämna vårt land för att ge plats åt dem.
  Och detta publicerar Expressen.
  Nåja, var säkra på en sak. Vi noterar och minns...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men detta är ju muslimernas metod att ta över Sverige - flytta fram positionerna på alla områden! Och man gör detta överallt utan något motstånd från svenska folket och politikerna. Har själv arbetat med muslimer av många sorter och hört dem resonera - och det finns bara en sak muslimerna i Sverige fruktar. Det är Ryssland - och helt följdriktigt kritiserar och provocerar svenska regeringen med Löfvén, Wallström och Co samt oppositionens politiker fram konflikt efter konflikt med den ryska statsledningen i Moskva.

   Radera
  2. Och - kom ihåg ett faktum, Ryssland ligger mycket nära Sverige!
   Avståndet från Stockholm till ryska gränsen är ungefär lika långt som sträckan Sthlm - Malmö.......

   Radera
 3. Olikt Arpi. Vad säger han om förbud mot att bära naziuniform på offentliga platser?

  SvaraRadera
 4. Islamister, feminister och kommunister har samma patologiska behov av att provocera sina medmänniskor. Verkar vara en mental störning som förtjänar vård om nu inte alla resurser varit förslösade redan.

  SvaraRadera
 5. Den mest föraktliga formen av slaveri är frivilligt slaveri.

  SvaraRadera
 6. Om nu alla muslimska kvinnor bär slöjan frivilligt, så kan de knappast råka illa ut om de tar av sig skiten. Den befogade frågan borde ha ställts, och det hade varit jävligt intressant att se och höra den "frigjorda" muslimtjejens reaktion...

  SvaraRadera