måndag 21 november 2016

Jag gästar Ingrid och Conrad


Idag gästade jag podden som drivs av Ingrid Carlqvist och "Conrad", där vi talade om den senaste tidens nyheter. Som vanligt blev det ett tämligen spontant och lättsamt samtal.10 kommentarer:

 1. Jag tyckte att du oavsiktligt råkade visa varför "medborgarnationalism" ej fungerar. På de långsiktiga svaren blir det bara tystnad från "medborgarnationalister". "Skulle ha minskat invandringen tidigare"? Men när Gert Wilders tycker att marockaner ska flytta hem, då rycker du ut och snackar om hets? Men du har ju inga svar själv? Alls?

  Sen, "Äldrevården eftersatt". Som om det någonsin mer kommer finnas utrymme att göra något åt det? "eftersatt" är bara ett sånt där verklighetsförnekande politikerord. Enda riktningen härifrån är ner. Det vet du ju om egentligen?

  Nåja, ledsen för ordmärkeriet. Men det blev bara så tydligt hur tom medborgarnationalism är. (det är inte nationalism alls egentligen men låt gå)

  SvaraRadera
  Svar
  1. a, det är ju bokstavligen "hets mot folkgrupp", alltså att man hetsar mot en grupp i landet. Man kan ju tycka lite löst att det finns för många marockaner i landet, men det är inte heller så att Wilders föreslår att alla ska förvisas eller liknande. Jag antar att du tycker att så skulle ske och jag tycker att Sverige har kommit till en punkt där vi kommer att behöva en viss repatriering. Däremot förespråkar jag inte att detta ska ske på det sätt som ex SvP ville se.

   Det kan vara värt att påpeka att dessa program görs utan några egentliga förberedelser och inte heller är riktigt rätt forum för att utveckla längre resonemang.

   Förstår inte varför man inte skulle kunna förbättra äldrevården? Det är ju bara politisk vilja som krävs.

   Vilken typ av nationalism bekänner du dig till?

   Radera
  2. Jag skulle kalla mig identitär som politiskt är mest influerad av libertarinismen. Med ett kompromisslöst krav på lokalism, centralmakten har straffat ut sig. Jag förstår inte hur det går att ha en nationalstat där stora delar av befolkningen ser tillbaka på en helt annan historia? Det går förvisso att kontra med USA men det är en urusel jämförelse (och en lång diskussioN).

   Jag tror att det är fel att kasta sig över politiska lösningar. Under hela min livstid har politiken endast förstört och skapat problem, aldrig skapat lösningar. Jag nöjer mig med att säga att min lojalitet är till svenskarna. Punkt.

   Jag ser överhuvudtaget ingen möjlighet till en framtida nationalstat i sverige. Både SvP och SD förespråkar (ade) ju det fast på olika sätt. SvP ville återskapa en verklig nationalstat. Genom att med tvång förflytta miljoner människor. Någonting som vi svenskar varken har förmåga eller mentalitet att göra. SD vill skapa en "nationalstat" genom att döpa om alla som bor i sverige till svenskar. Man är "svensk" om man har ett av SD specificerat beteende. Dels är det hela så otroligt ytligt att man baxnar. Identitet kommer från historia. Och dels är det väldigt otäckt att höra om hur det antirasistiska mittenpartiet har musklig "assimilationspolitik" högst upp på agendan. Jag tycker det är ett otroligt läskigt och otäckt parti. Deras prio ett tycks vara att bevara det som driver massinvandringen, transfereringssystemen.

   Jo, förstår vad du menar, och jag bad om ursäkt för ordmärkeriet för att jag förstod det. Men när jag lyssnade så kom jag bara att tänka på hur tom "medborgarskapsnationalismen" är. Den representerar bara en fortsatt glidning mot kaos. Fast på vägen dit så kommer den kräva ännu fler uppoffringar från oss svenskar. Kräva att vi ger upp de sista resterna av vår identitet "för det allmänna bästa". Vi är nämligen den enda folkgruppen som "medborgarskapsnationalismen" kommer kunna påverka.

   Radera
  3. Jämför till exempel den hedersmördande delen av de kurder som bor i sverige? Deras kultur har stått pall Turkiets förtryck. Vilken möjlighet kommer medborgarnationalism ha att ta ifrån dem deras kultur och inlemma dem i en "beteende-nationalstat"? Ingen alls. Medborgarnationalismen har endast möjlighet att påverka oss svenskar. Medan våra nya landsmän sitter trygga i sina hårda klankulturer och fortsätter att kolonisera oss biologiskt och ekonomiskt. Vi fortsätter att spela en fotbollsmatch där vi svenskar tvingas passa till båda lagen medan alla andra lag bara passar inom laget.

   Radera
 2. Jag vet inte om det beror på åldern, men jag tycker poddar blir för långrandiga. Du skriver själv, att de görs utan förberedelser. Man kanske skall vara ett "fan" av deltagarna, för att lägga tid på att lyssna; detta avsnitt är väl drygt en timme.

  Varifrån kommer benämningen pod/podd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som med all radio är det kanske något som man ska ha på i bakgrunden medan man gör annat, snarare än att lyssna intensivt. När jag själv någon gång tar del av en sändning brukar jag plöja runt på nätet.

   Det kommer ju av engelskans "podcast", där "cast" förstås betyder sändning, och "pod" kommer från spelaren iPod.

   Radera
  2. Fast jag tycker det var ett intressant avsnitt? Jag höll bara inte med eller hade en anmärkning på ett resonemang i avsnittet. "Utan förberedelser" skadade inte alls. Och hur mycket förberedelse tror du folk har i soff-programmen på tv?

   Radera
  3. Det behövs inga förberedelser för att säga "alla människor har ett lika värde"; "man ska inte dela upp folk i 'vi och dom'..." och "SD är nazister, fascister och rasister". Eftersom detta är allt de vill få fram kan de "improvisera" och formulera det på lite olika sätt.

   Radera
  4. Kan det inte var så att pod kommer från thailändskans ord för att tala som är just pod?

   Radera
 3. Tack Tobias för svar! Ja, det kan nog ligga något i det; SR:s P3 och P4 har ju numera "pod-nivå" oftast, ungefär som hissmusik

  SvaraRadera