onsdag 23 november 2016

Stora journalistpriset - en surrealistisk tillställning
I dag var det då dags att dela ut Stora journalistpriset i olika kategorier, ett evenemang som hölls på det hotell i Stockholm där Rudolf Hess en gång talade. För att säkerställa att den politiskt korrekta fanan hölls högt, som om det skulle behövas, lät man Anna Hedenmo hålla i prisutdelningen. Hon gjorde ju nyligen ett strålande arbete vid det amerikanska presidentvalet, genom att med hela sitt väsen visa hur deprimerad hon blev när situationen vände till Donald Trumps fördel, men är också känd för att ha bemött Jimmie Åkessons kritik mot alltför omfattande asylinvandring med frågan "Men vem ska städa våra arbetsplatser?".

Som förväntat var hela evenemanget svårt politiserat och ingen kategori befann sig på en så parodisk nivå som "Årets berättare". Här kunde juryn välja mellan Soran Ismail, för hans "Absolut svensk", Alexandra Pascalidou, med sin hyllning till sig själv och romska tiggare, samt Negra Efendic, som vann för att hon hade skrivit en bok om asylinvandring och rasism.

Några höjdpunkter för de som eventuellt inte orkar se klippet:
- Plagiatösen och lögnerskan Alexandra Pascalidou talar om "journalistens plikt".
- Soran Ismail talar om sin kamp för alla människors värde, med en skuldbekännelse om sin egen rasism, ett tillägg som idag är nödvändigt för att uppnå full pott som "antirasist".
- Av någon anledning sägs några ord av Sveriges Radios Sîlan Diljen, som bland annat har läst flyktberättelser med Anne Ramberg, Jytte Guteland och ingen mindre än Dan Eliasson, där den sistnämnde kanske kunde berätta om hur han har fått fly från myndighet till myndighet. Läsningen föregicks av ett samtal som förstås leddes av Alexandra Pascalidou.I kategorin "Årets röst" fanns en riktig reporter, Magda Gad, men priset gick till Niklas Orrenius och när ni hör hur han presenterar sig själv, samt den efterföljande intervjun, förstår ni varför. I nedanstående lilla film har jag klippt ihop guldkornen med honom, samt med Anna Hedenmos utländska specialgäst, brittiska Kirsty Wark. Hon har kritiserats för alltför nära band till Labour, men sådant är naturligtvis inget problem för en SVT-person. De båda kommer att tala om Trumps förfärlighet, och Anna Hedenmo lyckas också få in SD i det hela, men ni slipper hennes funderingar kring "common people":


Varför ska vi då titta på en PK-fest för inbördes beundran? Det kan vara intressant av ett par skäl. Till att börja med påminns vi ännu en gång om att medieetablissemangets existens och dess likriktning inte är någon högerextrem konspirationsteori. Egentligen är det helt absurt att de flesta priser i dagens Sverige verkar delas ut för asylvurmande och politisk korrekthet i allmänhet. Dessutom är det fascinerande att se hur dessa människor inte ens skäms när de lägger ut texten om sin egen värdegrund, eller noterar att ingen med avvikande åsikter finns på plats. När den brittiska vänsterjournalisten på fullt allvar säger att vi i Sverige tydligen har en "hälsosam, fri och oberoende journalistik", applåderar hela salen utan att vi hör ett enda självkritiskt eller förvånat skratt.

Det är sannerligen dags för nya tider.
15 kommentarer:

 1. Vämjeligt är ordet!

  SvaraRadera
 2. Vilken slät figur han är Orrenius. En vänsterliberal "journalist" som tar sig ton mot Václav Klaus som klev fram och tog ansvar i omvälvningarnas tid i dåvarande Tjeckoslovakien. Han har dessutom på uppdrag av överkuckkun själv stalkat en reporter som är honom så överlägsen att han inte ens är värdig att renskriva hennes manuskript.

  När det gäller Hedenmo verkar hon ha glömt av sig i den varma och mysiga journalistomgivningen att det finns kameror på plats och hon ska föreställa vara neutral. Efter sådana hårresande avsteg skulle hon friställa på en normal public service-kanal i ett normalt land. Brrrr.

  SvaraRadera
 3. Orrenius: hmmm... Jeg skriver ikke ironisk eller ondskapsfullt. Men se på ansiktet hans. Han virker å være en plaget sjel. Flosklene har ikke den rette energi, det påtatte "engasjement" som er vanlig blant godhets eliten er ikke like overbevisende som før. En liten nøling. Han ser litt redd ut faktisk - han vet han juger. Hva var det - han bor i Malmø? So what. Han kunne bodd på månen. Og han vet det innerst inne.

  Something is rotten in the kingdom of Sweden - and they know it. Og Tobbe - som alltid, sylskarp analyse. Herlig.

  SvaraRadera
 4. Ja, Orrenius, jeg så videoen 2 ganger - siste uten lyd. Han føler et stort ubehag. Siden jeg ikke levner ham mye ære - kanskje er det bare en indre konflikt, han er smart nok til å se hvor Sverige går, men har en indre strid: hvordan skal jeg klare å lure meg unna den rollen jeg har hatt i å ødelegge Sverige. Rettferdiggjøre meg selv. "Journalistprisen gjør det vanskeligere.

  SvaraRadera
 5. Framgångsrika människor är inte sällan mentalt rubbade och denna journalistfest är rena rama Gökboet. (Passar ju bra att Hess var där på 30-talet för han blev ju sinnessjukförklarad av Hitler när han på eget bevåg gav sig iväg till England för att medla). Potentiella mentalpatienter som Soran Ismai med sin lätt efterblivna humor, gaphalsen Alexandra Pascalidou som inte kan föra sig i något sammanhang, Dan "Spyan" Eliasson som förstör allt hans smutsiga fingrar rör vid (vad fan gjorde HAN DÄR mitt i en journalistorgie???), den halvkriminelle Niklas Orrenius som fått för sig att att hemfridsbrott är okej om man kan skylla på att man sysslar med "undersökande journalistik" och Anna Hedenmo som är så strikt, uttryckslös och PK att hon påminner om en klippdocka.
  Naturligtvis fick Orenius med det schizofrena budskapet att det är så spännande att människor från olika kulturer möts och samtidigt ska man inte se skillnad på folk och folk, inte dela upp dem, utan vi är alla stöpta i samma form trots det där "spännande kulturmötet"... Kan tänka mig att patienterna på Danvikens dårhus pratar lika splittrat med varandra bakom de gallerförsedda fönstren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "... så spännande att människor från olika kulturer möts ..."
   nyheter/kristinehamn/tillsammans-ska-integrera-de-nyanlanda
   I Vem vet mest, frågade Rickard var Sveriges första synagoga finns.
   Och sade sedan att det var ett bra sätt för integration.
   sv.wikipedia.org/wiki/Judar_i_Sverige
   Och 1975 började en annan god integration när den första moskén invigdes, också den på "bästkusten".
   sv.wikipedia.org/wiki/Nasirmoskén

   Radera
  2. Här är de fyras gäng (de självgoda svenska kräken, med den självgodaste av dem flinande i ÖVRE HÖGRA hörnet kommunisten och min hyresvärds Vd Översittaren Urban som skickat hotmejl till mig och hotat polisanmäla mig för rasism. Jag har skrivit om det på bla twitter, INGET moraliskt stöd från EN ENDA person!?)) och den mycket nöjda inkräktaren.
   http://nwt.se/kristinehamn/2016/11/24/helt-unikt-i-sverige

   Radera
 6. Jag tittat aldrig på svensk TV, den där Hedenmo gav mig obehagliga rysningar.

  SvaraRadera
 7. Är det bara jag som anser att begreppet "politiskt korrekt" inte längre klarar av att representera den gröt av förtryckare vi ser här?? Jag tycker varianterna "vänsterpolitiskt korrekt" eller "elitpolitiskt korrekt" skulle passa bättre.

  El Presidente

  SvaraRadera
 8. SR-SVT, och Anna Hedenmo och dessas uppvisning.
  Som jag ser på händelseförloppet har detta försåtliga grund-fundament riktigt stora bekymmer dessa har helt enkelt svår att få fram karaktärer att, riskfritt för dem själva, formulera sina avsikterna det Goda själmordsuppdraget är icke lika lockande livet är något längre än studioljuset och i-etern-lampan tänd.

  Nåväl SR-SVT och påfallande svårt med tillgång av bonde-offer.
  Härom veckan SRP1 i samband med morgonnyheter och angående AUDI-bil-karaktären ”kakan”-Hermansson och så behövdes formulerades tanke-riktning hur SRP1-lyssnaren ska förbli stödjande välvilligt inställd till Hermansson.
  Förljugenheten hos SR-SVT är monumental dessa är alltså grunden för Stora Journalistpriset

  Mer kanonmat hos SR-SVT och som behöver stöttas/bedövas och pinsamheten Stora Journalistpriset.
  Förrådet av SR-SVTs-köttstycken vilket hängs i lämplig förråds-lokal för att vid önskat tillfälle, som nu, konsumeras; Soran Ismail, A-Paskalidou, Negra Efendic, Orrenius.
  Utöver nämnda offer och givet under viss pinsamhet, dessutom fått grävt fram viss Engelsk medborgare att ytterligare dock så uppenbart pinsamt i aktuella församling omoget försök att späda ut åsynen av andemeningen, styggelsen och giftet.

  Som nämnts åvan man kan ana att Orrenius är rädd, riktigt rädd denne inser givet sin ensamhet och bombbältet är obekvämt utlösning av mekanismen sker med Radiovåg. Orrenius vet att denne har mission som vätt och placeras där ägaren ser bra jaktmark och just nu stora-pris-tillställning.
  Fullt uppenbar desperat SR-SVT-handling att så vilja fylla upp med ny kanonmat ty det tidigare svärmandes i studioljuset och av SR-SVT listigt planlagda offer-kött, dessa har uppenbart sedan tid tillbaks börjat glida iväg, dock med artig försiktighet, i en början ut i skuggan av studioljuset därefter kommer givetvis en ökad steghastighet.
  Anna Hedemo med flera, börjar det bli bekymmersamt?

  SvaraRadera
 9. Nu har svensk media förlorat två val. Brexit och det amerikanska presidentvalet. Det kan inte vara lätt.

  Jag tänker också på alla experter i media som har varit totalt eniga, dels om utgången, och dels om att det skulle vara kris för världen och dess ekonomi om Trump vann.

  Världens samlade experter har alltså så mycket fel att jag nu tänker, om en expert säger en sak så blir det alltid tvärtom.

  Det har också lett till att jag numera måste utgå ifrån att ingenting som skrivs i MSM är korrekt och går att lita på. Allt som skrivs i MSM är manipulerat och felaktigt.

  MSMs relevans har bevisligen nu aldrig varit lägre.
  Pelle

  SvaraRadera
 10. Gapskrattet fastnar i halsen när man tänkt efter lite. Bisarr händelse, onekligen.

  SvaraRadera
 11. Detta var som att titta pa ett sektmote. Skrammande!

  SvaraRadera
 12. "med en skuldbekännelse om sin egen rasism, ett tillägg som idag är nödvändigt för att uppnå full pott som "antirasist"."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommenterar gick för fort....
   riktigt bra.....

   MEN vilket agenda möte.......
   nu är det riktigt illa......

   Radera