onsdag 5 juli 2017

PVV protesterade mot muslimsk borgmästare
I dag genomförde Geert Wilders och hans parti en protest mot förslaget att utnämna Ahmed Marcouch till borgmästare för Arnhem, en stad med 150 000 invånare. Marcouch är född i Marocko, har både nederländskt och marockanskt medborgarskap, och tillhör socialdemokratiska PvdA. Vid sitt tal sade Wilders bland annat:

"Mannen som tycker att poliser ska kunna tala turkiska eller arabiska och är en förespråkare för slöjor för poliskvinnor, men inte tycker att PVV-anhängare har någonting inom polisen att göra. Denne man är snart chef över polisen. Skandal! Jag tycker att han verkar vara lämpligare som borgmästare för Rabat än för Arnhem. Vi måste återerövra vårt land!"

Vidare menade Wilders att "dubbel nationalitet är dubbel lojalitet" och uppmärksammade Marcouchs stöd till den egyptiske imamen Yusuf al-Qaradawi. 2005 ville Marcouch ha ett bidrag på 150 000 euro för att kunna bjuda in Al-Qaradawi till Amsterdam. Marcouch har uppgett att han förstår koranen bättre när han tar del av Al-Qaradawis tolkningar. 2003 besökte Al-Qaradawi för övrigt Stockholm, på inbjudan av Sveriges muslimska förbund, där han bland annat uttryckte sitt stöd till självmordsbombningar mot civila.

PVV:s presstjänst publicerade ett litet klipp från dagens manifestation. På banderollen står "Inget Arnhemistan. Vi förlorar vårt land!"1 kommentar:

  1. Är det Omar? Från Ture Sventon. Han med mattan.

    A. Nonym.

    SvaraRadera