tisdag 13 augusti 2019

Dagens citat: Anders Ygeman (S)

"Framför allt att hon verkar vilja skylla högerextremismen på Sverige. När hon själv har bildat regering med Fremskrittspartiet som är ett högerpopulistiskt parti."


Sveriges energiminister kommenterar den norska statsministern Erna Solbergs (Høyre) påpekande att Nordiska motståndsrörelsen är som starkast i Sverige. Uttalandet är precis så pinsamt som det gärna blir när svenska politiker ska kommentera händelser och utveckling i andra länder.
Vad hade Solberg då sagt? Bland annat:
"Sverige har de största och mest organiserade grupperna i Norden. Vi har sett att när de demonstrerar så är det några lokala och så kommer det folk från Sverige. Det är ett försök att organisera sig i grannländerna. Då är det viktigt att vi skapar en motståndskraft mot det i Norge."
Det är helt enkelt ett faktum. Vad svenska socialdemokrater även tidigare har visat är att de inte förstår att det är rejält stora skillnader mellan alla de utländska partier som de har lärt sig är "högerextrema". Rassemblement National är inte Gyllene Gryning, som i sin tur inte är Dansk Folkeparti. Det norska Fremskrittspartiet är snarare ett borgerligt parti. Samtidigt är det förstås också lite pinsamt att hela tjafset kommer ur händelsen i Bærum. Så vitt jag vet har gärningsmannen varken varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen eller i Fremskrittspartiet.


2 kommentarer:

  1. Angående det som hände i Baerum. En ung man har troligen bragt sin styvsyster om livet. Han har sen, beväpnad gått in i en nästan folktom moské där några äldre man fortfarande går omkring. Han börjar skjuta men övermannas raskt av de äldre männen. För mig låter detta som en rätt så förvirrad person. Terrorism? Som Rakhmat Akilov? Eller ett bombdåd i Kabul? Tja, välj själva.

    SvaraRadera
  2. Han är 21 år gammal och god för mer än 3 miljoner nkr.

    SvaraRadera