fredag 28 oktober 2011

Aftonbladet Kultur och historienKarin Magnusson och Åsa Linderborg är Aftonbladets kulturduo.


Aftonbladet Kultur är, som jag påpekat förut, en märklig avdelning, som handlar förvånansvärt mycket om politik och förvånansvärt lite om just kultur. Den främste kommissarien av alla heter Åsa Linderborg, och hon kommer även idag med ett politiskt inlägg, denna gång riktat mot Moderaterna. De har nämligen hamnat i ett litet blåsväder för att man försökt försköna sin roll vid tillkomsten av rösträtt i Sverige.

Antagligen har Moderaterna förvanskat historien något, men Linderborg tar förstås det hela ett steg längre. I hennes värld är det tack vare bolsjevikerna i Ryssland som Sverige fått rösträtt, medan Moderaterna är lika med Pinochet, bombningar i Vietnam och apartheid i Sydafrika. En person som Linderborg är tvungen att leva i en omvänd värld, där allt ont kommer från demokratier som USA och Israel, medan det goda kommit från Sovjetunionen, Kuba osv. Varför har socialdemokratiska Aftonbladet en sådan här sida? Varför ger man en person som Åsa Linderborg en hög lön för att propagera kommunism dag ut och dag in?

1 kommentar:

  1. Har du varit på Kuba eller i Sovjetunionen under denna tid eller tror du bara blint på vad kapitalögd media matar dig med? Varför gör du det?

    Om inte annat kan du luska lite djupare om fakta. :-)

    SvaraRadera