lördag 29 oktober 2011

Dagens citat: De tre niqabisterna


"Vad är vi anklagade för? Vilket brott är det vi kan misstänkas för? Den här behandlingen känns väldigt kränkande, säger 24-åringen."

De tre utspökade kvinnorna som blev avvisade från en rättegång i Göteborg talar nu ut i Expressen. Och naturligtvis - de är kränkta...

Länk till artikel i Expressen

1 kommentar:

 1. Att maskera sig gör oftast den som som hotar, rånar, begår brott eller har något att dölja i den västerländska kulturtraditionen.
  Förutom när västerlänningen deltaga i maskerad.
  Dessutom är ansiktsuttryck så väldigt viktiga i möten mellan människor att läkarvetenskapen försöker återfå möjligheten till ansiktsrörligheten!Vilket går stick i stäv med den nya maskeringstrenden i det s.k. nya moderna Sverige.
  "Med tanke på ansiktets centrala betydelse för vår kontakt med andra och vår kommunikationsförmåga borde det ju vara av stor praktisk betydelse om det går att förbättra motoriken genom egna övningar, som kan underhållas i hemmet. Program för att förbättra förmågan att inte bara tala bättre, eller svälja bättre, utan som tar sikte på att förbättra just förmågan att använda ansiktet för att uttrycka känslor borde kanske prövas mer?"

  http://web.orionpharma.se/opn/page?id=3015&key=10193&editionkey=10214

  SvaraRadera