lördag 29 oktober 2011

Sverige och hedersförtrycket

"Vi bor i Sverige, jämställdhetens land. I Sverige gillar vi olika. Vi välkomnar alla och är lyckliga över den svenska varianten av mångkulturalismen som inkluderar precis vadsomhelst bara den kommer utifrån och saluförs i kulturers och religioners namn"Bahareh Andersson är människorättsaktivist och kvinnofridssamordnare och skriver i en utmärkt debattartikel på Newsmill om Sveriges förhållande till de nya kulturer vi fått.

I dagens DN vågar man också berätta att enligt en undersökning från Ungdomsstyrelsen i fjol, upplever minst 70.000 unga i Sverige att deras föräldrar, religion och/eller kultur sätter gränser för vem de får gifta sig med. En granskning från 2007 visar att en tredjedel av alla länsrättsdomar som berörde omhändertagna flickor var hedersrelaterade. De flesta hade utsatts för våld av släktingar, hälften hade hotats till livet.Länk till Newsmill

Länk till artikel i DN

1 kommentar:

  1. Att detta vidriga "medeltida" förtryck/ibland rena våldsbrott, förekommer dagligen i VÅRT land ,mitt ibland oss, har ju just Bahareh Andersson så länge ohörd kämpat för att synliggöra.
    Och var fick jag veta den ocensurerade sanningen? Av den fantastiska ( och förhånade!) bloggen Politiskt Inkorrekt, nu efterträdd av AVPIXLAT. Läs, öppna ögonen! Tänka sig, att DN nu äntligen kan erkänna..
    /Isa. hm? google funkar ej/

    SvaraRadera