måndag 29 oktober 2012

Full fart mot undergångenMånga har säkert redan tagit del av Migrationsverkets prognos för asylansökningar nästa år. För närvarande kommer 1250(!) i veckan och prognosen för hela nästa år blir totalt 54 000.
Länk till Expressen

Artikeln är egentligen helt fantastisk.
"Situationen är mycket ansträngd och migrationsverket har för tillfället fokus på att hinna med att ta emot och registrera ansökningar, hitta inkvartering, identifiera och prioritera ärenden som kan förväntas avslutas snabbt och därmed frigöra platser i mottagningssystemet samt att bygga ut antalet platser i boendet så att det motsvarar det just nu akuta behovet".

"Den situation som nu utvecklar sig innebär ett behov av ett mycket stort mottagande i landets kommuner samtidigt som tillgången till platser i kommunerna inte ökar i samma omfattning"

Bloggen ställer sig då frågan: Har Sverige inget val alls här? Det kommer alltså 1250 ansökningar i veckan, Migrationsverket har kapacitet för hälften, och Sverige har kapacitet för 0. Nej då, dessa strömmar kommer bara och våra politiker kör på i full fart mot undergången.

Länk till DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar