lördag 27 oktober 2012

Romer från Balkan
Som säkert många känner till kommer varje år några tusen romer från Balkan till Sverige och söker asyl. Det är fred och demokrati i dessa länder och dessa romer saknar därmed alla asylskäl. Asylanterna själva känner också ofta till detta, men som bekant tar asylprocessen orimligt lång tid och under den tiden får man bostad och bidrag. Troligen känner även många bland landets politiker och tjänstemän till denna speciella ström, men har inte vågat eller orkat göra någonting åt det.

Nu har dock allas vår migrationsminister Tobias Billström valt att lyfta frågan. Han vill nu ha ett återinfört visumtvång för att ”visa de här staterna som nu har stora mängder människor som kommer hit och lämnar in uppenbart ogrundade ansökningar om asyl, att vi inte accepterar det”. För en normal, upplyst människa låter det här väldigt rimligt. Dock ej i de etablerade gammalmedierna förstås.

I vänsterpublikationen Dagens Arena skriver man bland annat:

"Att en migrationsminister inte bara kollektivt dömer en grupps asylansökningar som ”ogrundade” utan dessutom ställer olika grupper av utsatta människor mot varandra är skamligt. Att Migrationsverket håller med snarare än att be om mer pengar och möjligheter att sköta sitt uppdrag likaså."

Läs sista meningen. Varför skulle Migrationsverket försöka stoppa ogrundade asylansökningar, när man helt enkelt kan be om mer pengar? Man måste nog vara rejält vänster för att resonera på det sättet.

I DN skriver Rosa Taikon följande bisarra rader:

Hitills i år har 50 romer utvisats från Sverige för att de tiggt pengar, vilket inte är något brott. Eller är det så att Tobias Billström, fortfarande stöder sina utvisningar av romer på den gamla rasistiska lagen som Gustav Vasa på 1500-talet föreskrev skulle gälla romerna: "ut med dom ur landet"

Är det en bra idé att ta hit människor för att de ska tigga? Och vad har Gustav Vasa med det hela att göra? Ja, när man står på etablissemangets sida kan man dra till med vad som helst, eftersom ens argument aldrig synas.

Aftonbladet hänger förstås på. Att hindra asylanter utan asylskäl att ta sig hit för att leva några månader i väntan på avvisning är "fel väg att gå". Som slutkläm kommer förstås en meningslös floskel: "Vi behöver inte fler gränshinder för människor i Europa, utan färre."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar