tisdag 30 oktober 2012

"SD blir vinnare på FP:s strategi"


Sverigedemokraterna fortsätter att gå framåt i opinionsundersökningarna. Något intressant händer då i proffstyckarvärlden - allting sätts i relation till SD - och då framförallt hur man skall debattera för att det inte ska gynna partiet. Häromdagen ville Jasenko Selimovic lyfta frågan om integration, för att inte SD skulle vara ensamma på banan, ett utspel som nu bemöts med beskyllningar om att detta skulle gynna just SD.

För oss som inte ingår i denna märkliga medie- och politikervärld är det nästan lite underhållande. År efter år kör riksdagens då sju partier på med en fullständigt ansvarslös invandringspolitik. Den leder till en mängd problem, men skulle någon våga påpeka detta, haglar beskyllningar om främlingsfientlighet och den numera klassiska "att fiska i grumliga vatten". Fler och fler svenskar ser igenom denna taktik, och det otroliga händer 2010; SD kommer in i riksdagen, och plötsligt kan man inte längre låtsas som om problemen inte finns. Man försöker först tiga ihjäl partiet, som fortsätter gå framåt. Man försöker "ta debatten", och partiet går framåt. Nu när SD är starkare än någonsin börjar paniken sprida sig, och vid varje utspel och varje händelse ställs frågan: Hur kommer det här påverka stödet för SD? Observera att denna fråga inte ställs om några andra partier...Hur kommer vårt utspel påverka stödet för Miljöpartiet? Eller Folkpartiet? Nej, dessa partier är pålitliga, insomnade partier, och mer eller mindre irrelevanta i samhällsdebatten. De har framför allt förlorat all trovärdighet när det gäller invandring och integration.

Dagens Aftonbladet slår till med en krönika med titeln "SD blir vinnare på FP:s strategi". Det finns mycket man kan anmärka på i detta alster. Man börjar med att slå fast att man inte kan diskutera invandring som andra frågor. Nej, det har vi förstått vid det här laget, men kanske inte varför. Jo, för att det skulle SD vinna på, och det måste man ju till varje pris hindra, även om det betyder att stoppa all debatt om kanske Sveriges viktigaste framtidsfråga.

Vidare menar man att "om människor är arbetslösa och saknar bostad är det inte ett ”integrationsproblem” utan brist på jobb och bostäder". Jo, men brist på arbete och bostäder har ingen betydelse inför en flyktingmottagning på 1250 personer i veckan? Helt fantastiskt.

Även slutklämmen är underbar:
"Bättre politik, bättre debatt?
Javisst, men bara om du är Sverige­demokrat."

Kunde inte sagt det bättre själv. Det finns bara att parti som är trovärdigt i denna fråga.

PS. Titta på bilden överst - aldrig trodde man att man skulle få se Erik "600 000" Ullenhag omringad av blåsippor...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar