onsdag 31 oktober 2012

Varför går SD framåt?De tre statsvetarna Ulf Bjereld, Marie Demker och Jonas Hinnfors kan idag, i en artikel i dagens Svd,
slå fast varför SD går fram i opinion just nu. Artikeln utgår som vanligt från att det inte handlar om informerade människor som gör sitt eget val, utan huvudförklaringen är att integrationsproblematiken varit mer på dagordningen den senaste tiden.

Visst, det kan säkert ligga något i det. Men det intressanta är ju att om integration diskuteras mycket, och väljarna börjar fundera kring dessa frågor, så söker de sig till Sverigedemokraterna! Det måste ju betyda att de anses som mest trovärdiga i den frågan?

Författarna har dock säkert rätt i att väljarna prioriterar sjukvård, sysselsättning, skola och utbildning, äldreomsorg och landets ekonomi, framför invandringsfrågan. Problemet är dock att alla dessa områden påverkas av just invandringsfrågan. Som det heter i den gamla förbjudna reklamfilmen - "allt handlar om prioriteringar". Idag prioriterar man ner pensionärerna, imorgon faller sjukvård, skola och inte minst ekonomin. Ska vi ta hit 54 000 syrier och somalier per år, behöver man inte diskutera skatter och välfärd längre, för då är det slut. Anledningen till att SD går framåt (vilket för övrigt inte är just nu, utan har skett sedan bildandet 1988) är att fler och fler svenskar inser detta.


2 kommentarer:

  1. Svenska folket betalar dryga skatter för att avveckla sig själv som folk, sin egen kultur och nationen Sverige.
    Till förmån för vad kan man ju ärligt talat fråga sig när man besöker ställen som Malmö eller Landskrona.
    Stoppa detta jävla vansinne NU!

    SvaraRadera
  2. "Är uppgången en följd av att allt fler svenskar delar partiets syn på invandringspolitiken? Eller av att allt fler svenskar tröttnat på att invandrings- och integrationsfrågor frågor ”tystas ned” i debatten? Nej, så är inte fallet." tycker Bjereld. Jo, exakt så är det, folk stöder SD i större skaror just för att, trumvirvel, allt fler stöder SDs åsikter. Om en Professor inte kan lista ut det så kan vi inte lära honom någonting. Att media alltid och enbart låter SD-hatare komma till tals är ett led i bortförklaringar och lögner som media sprider. Därför har ingen förtroende för media eller för de vänsterextremister (s.k. "experter") som används för att envist sprida lögnerna. /Roger Gustavsson, expert på medias lögner, studerat dem i många år. (Kommentar skrevs även i Bjerelds blog, men det har inte visats ännu)

    SvaraRadera