tisdag 30 oktober 2012

Resurser och tillgångar


SVTs Vetenskapens Värld är ofta välgjort och intressant. Gårdagens avsnitt var inget undantag, men fick mig att återigen fundera lite kring Sverige och mångfalden. Programmet handlade om religionens inflytande i USA, och hur detta påverkar forskare och deras forskning. Efter ett par minuter dyker ett par amerikanska forskare upp. Den ene forskar kring politik, den andre, som forskar om stamceller, har känt sig tvingad att lämna USA för att fortsätta sin forskning i Sverige.

Länk till klippet av Vetenskapens värld. De amerikanska forskarna dyker upp vid 3.40.

Vår mångfaldsvurmande elit talar gärna om att möten berikar, mångfald är en resurs, den hjälper att utveckla landet osv. Varför ser då vår invandring ut som den gör? Varför har vi inte många fler som Joel och Merrick?

Här kan vi tala om resurser som kommit till landet - högutbildade individer som försörjer sig själva, lär sig språket och definitivt kan bli en tillgång för vårt land. Dessa två individer representerar berikning i dess rätta bemärkelse, något som kan leda till en spännande mångfald på riktigt. Jag är övertygad om att Sverige skulle kunna locka tusentals individer från Västvärlden (eller varför inte Ostasien) av den här kalibern. Ge dem skattelättnader, ge dem etableringsbidrag - det skulle iallafall vara en tillgång för Sverige.

Varför måste vi specialisera oss på analfabeter och islamister?


2 kommentarer:

  1. Ska de som berövats möjligheten till skolgång i hemlandet diskrimineras även av oss? Framför allt gäller det flickor.

    SvaraRadera
  2. Så kan man se det. Min poäng är att man kanske kan fundera på vad som är rationellt för landet Sverige.

    SvaraRadera