tisdag 6 november 2012

Bråda dagar


En av Sverigedemokraternas t-shirtar har inskriptionen "Vi är på gång nu!". Sällan har väl det passat bättre än just nu. Det går inte en dag utan att gammelmedia har krönikor och artiklar om partiet. Samtliga är givetvis fördömmande, och genom infantila angrepp försöker man svartmåla partiet, och få medborgarna att komma på bättre tankar. Bloggen försöker behandla medieinslag som avhandlar SD, invandring och integration, men i dessa dagar är det svårt att hinna med att kommentera dem alla.

I dagens Svd skildras ett anförande av Fredrik Reinfeldt, där han angriper SD. Vår statsminister är en fullt intelligent person, men inte heller han kan avhålla sig från märkliga slutledningar och rena barnsligheter.

"SD i riksdagen är en förfinad form i kostym av djungeltrummorna på internet"

Ja, ni hör själva. Exempelvis denna blogg är en "djungeltrumma", och våra riksdagsföreträdare hånas för att de bär kostym...

"Vi har på alla sätt argumenterat mot och konfronterat Sverigedemokraterna, det är ett av de svåraste problem som finns att hantera, har de kommit in i ett parlament är de svåra att få ut."


Att hantera Sverigedemokraterna är ett av hans svåraste problem, och då har han ändå ansvar för att styra landet. Han tycker också att "de är svåra att få ut". Bäste statsminister, det är inte din uppgift att få ut ett folkvalt parti ur parlamentet; våra företrädare har inte bara traskat in där - de är där som representanter för 330 000 medborgare!

Han uttrycker också tillfredsställelse över uppgörelsen med Miljöpartiet om invandringspolitiken, en uppgörelse som endast gjordes för att isolera SD från inflytande.

"Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning."

Är det sådana tankar som skall styra politiken i vårt land? "Haha, uppgörelsen vi gjorde var visserligen vansinnig, men den gick emot SD!".

Hur tycker då medborgarna? En undersökning ger svaret om vilket parti som har den bästa invandringspolitiken:
Observera att 0,7% tycker att Mp har den bästa politiken! Detta parti valde alltså Reinfeldt att göra upp med i just denna fråga.Vi är på gång nu!

Fria tider har en utmärkt artikel om Reinfeldts anförande.

3 kommentarer:

  1. Trevligt sällskap en fika i all enkelhet med mamma jihad

    SvaraRadera
  2. Enfrågepartier som SD har har alltid sina högsta siffror i mellanvalstider. Så har det alltid varit och varför skulle Sverigedemokraterna utgöra något undantag?

    SvaraRadera
  3. Visst har SD en klar profil inom invandringsfrågan, vilket jag dock inte tycker gör dem till ett enfrågeparti. Jag är övertygad om att just denna fråga har stora återverkningar på alla delar av samhället.

    SvaraRadera