tisdag 6 november 2012

Debatt mellan Erik Almqvist och Hanif Bali


Avpixlat visar idag en debatt mellan Erik Almqvist (sd) och Hanif Bali (m), om kostnaderna för asylpolitiken. Erik Almqvist blir förstås ifrågasatt av programledarna, men håller sig lugn och saklig. Som vanligt hade jag hoppats på några argument för den förda politiken från moderaten, men istället kommer de vanliga sidospåren.

Ett nytt märkligt argument som dyker upp i debatten nu för tiden är att man inte ska titta på kostnaderna för flyktingmottagning, eftersom även exempelvis skolbarn kostar pengar för samhället. Visst, och diskuterar man inte kostnader för skolan? Eller sjukvården? Skulle man inte då också kunna titta på dessa kostnader?

Programledaren Jenny Strömstedt (helt partisk som vanligt) lyckas till och med få ur sig följande visdom:

"Det låter lite som...öh...i sådana fall får man ju förbjuda folk att föda barn, för det är inte så lönsamt att ha en unge innan de kommer ut och börjar jobba."

Ja, vänner, på den nivån ligger alltså argumentationen. En intressant och positiv sak har dock hänt - när man ska diskutera dessa frågor bjuder man i allt högre grad in SD, vilket visar att det bara finns ett alternativ för den bekymrade medborgaren.

Och, vilket jag återigen vill betona - den största kostnaden för den förda politiken kan inte mätas i kronor och ören; den handlar om vårt lands framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar