söndag 4 november 2012

Det ska börjas i tidAlla tredjeklassare i Sverige ska få boken "Vem är du? En bok om tolerans". Den uttalade tanken är att ju tidigare man kan bearbeta barnen med det här, desto bättre är det.

"Ibland kan man bli riktigt förvånad, när man förstår att alla inte är precis exakt som man själv. Man liksom tappar hakan, till exempel på bussen." Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap.

Men framför allt handlar den om hur vi kan vända rädslan för det annorlunda till något positivt och spännande. Att bjuda in i stället för att stänga utanför. För hur olika är vi egentligen? Och är det verkligen så att lika barn leker bäst?"


Vi har verkligen en statsideologi i Sverige. Många av oss bildar ändå en egen uppfattning och försöker att diskutera förbjudna frågor på alternativa forum. Men ge fan i barnen! Låt dem fundera på det de vill, läsa det de vill och tycka det de vill. Några av dem kommer säkert att bli kommunister och miljöpartister iallafall. Låt tusen blommor blomma. Även röda nejlikor. Och blåsippor.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar