söndag 11 november 2012

"Låt oss göra SD:s politik irrelevant"


Jasenko Selimovic (fp) hamnade för ett tag sedan i blåsväder (ja, ett mycket litet sådant eftersom det endast skedde inom en etablerad krets av politiker och kulturpersonligheter) då han föreslog att man skulle kunna diskutera integrationsproblematiken. Nej, det kan man inte alls, menade dessa individer, eftersom det bara ytterligare skulle öka stödet till SD. Och att bekämpa SD är, som ni vet, det absolut viktigaste en kulturpersonlighet kan företa sig nu för tiden.

Nu försöker Jasenko igen. Under rubriken "Låt oss göra SDs politik irrelevant" plockar han fram den gamla tankegången att SDs väljare egentligen inte stöder partiet, utan kan fås på andra tankar om man bara bearbetar dem rejält.

Folkpartiets mål är dock, liksom hos de andra i Sjuklövern, en fortsatt massinvandring. Och folket ska fås med på detta tåg genom att matas med lite snömos:

"Genom att skapa en framtidstro så att människor inte upplever att de konkurrerar med varandra, genom att minska fördomar och stereotypa föreställningar, genom att föra en debatt om integrationen som visar hur de etablerade partierna vill möta de problem som finns."

Nej, Jasenko, SDs politik kommer aldrig att bli irrelevant så länge övriga partier insisterar på att bedriva Europas mest extrema invandringspolitik. Folk ser vad som händer i samhället, och det kan inga förljugna floskler uppifrån förhindra.

Artikeln innehåller en rolig detalj. Om man söker på Migrationsverkets hemsida efter siffror på sysselsättningsgrad bland invandrare får man leta länge. Den enda siffran som redovisas är sysselsättningsgraden hos bosnier i Gnosjö - och den är minsann 89%! Denna siffran tar Jasenko fasta på, som ett exempel på hur bra integrationen ändå går. Hur ser den siffran ut hos, säg, somalier i Borlänge?

Mot slutet kommer det självgoda klimaxet:

"Som inte passivt accepterar främlingsfientligas uppgång som något som ändå måste ske. Som inte tar rasismen för givet. Vi är många som inte fruktar vår gemensamma framtid. Som i stället tänker forma den."

Ni formar vår framtid redan idag! Vi blir dock allt fler som kommer att göra allt för att stoppa er ödeläggelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar