tisdag 20 november 2012

Mer hyckleri från GT


Dagens GT inleds förstås med de vanliga attackerna mot SD. Direkt nedanför kommer så följande krönika.

Johanna Bäckström Lerneby förfasar sig här över exakt de följder som SD varnar för. Den direkta anledningen är ett våldtäktsförsök mot en 14-årig flicka, begången av ett gäng av tioåriga killar.

"Det är inte första gången jag är i en förort på kvällstid. Varje gång jag är det slås jag av att det i princip aldrig är några tjejer ute. Var är alla småflickor, tjejer och kvinnor?"

"- Det är helt klart killarnas förort, sa polisen.
- Föräldrarna är aktsamma om sina döttrar.
Va? Får inte tjejerna vara ute? Det låter ju helt sjukt."

"Helt enkelt för att jag tror att det är bra att både killar och tjejer hänger och umgås, bråkar, blir sams, skrattar och gråter ihop redan från att de är barn."

Jag undrar ofta hur PK-människor får ihop sin egen världsbild. Man vill ha en rejäl invandring från Mellanöstern. Man är emot våldtäkter. Man förundras över att det endast är killar utomhus.Samtidigt är det kanske så här vi kan förstå hur eliten fungerar. Man är en god människa, så man är emot att diskutera invandringen, man är emot SD, och man är även emot negativa konsekvenser av invandringen. Livet måste vara mycket enkelt på våra redaktioner.27 kommentarer:

 1. Jag tror Lerneby sträcker sig så långt hon kan i sin kritik av könsseparation utan att riskera att förlora jobbet

  SvaraRadera
 2. Man har säkert en PK våg på kontoret. Man lägger sin utskrivna text via ett A4 på vågen och sen får man ett utslag på en liten ruta: "OK" eller "GÖR OM!". Tror den är tillverkad på Kuba faktiskt. Kallas "Castrometer".

  SvaraRadera
 3. Just Lerneby har jag sett som en av de bättre skribenterna.
  Jag har aldrig hört henne ta ställning i politiska frågor, tvärtom verkar hon hålla distansen till det. t.ex. skriver hon i sin Twitter:

  "Överraskas ständigt av att så många journalister öppet tar ställning i politiska val. Alla är väl inte ledarskribenter? "

  Vilket tyder på ett övergenomsnittligt professionellt förhållningssätt till yrket. Hon var väl också inblandad i researchen till "Imamernas råd" i uppdrag granskning har jag för mig.

  Att hon nu jobbar för värsta slasken kan jag, med tanke på det snäva arbetsfältet i Sverige för att ö.h.t. tjäna pengar på yrket, acceptera.

  SvaraRadera
 4. Ja, Svempa, min poäng var framför allt hur komiskt det blev med först ett antal artiklar mot SD, och sedan en chockad krönika om att tjejer inte går ut i vissa områden.

  SvaraRadera
 5. Japp Tobbe, jag förstod det, det blir en väldig komik, eller snarare tragedi i sammanhanget...

  Jag var nog lite kort där, för min egen poäng var nog att försöka hålla isär sak och person.

  Vet av personlig erfarenhet att det finns journalister som vill spy över situationen, och som mycket väl kan komma ur sina gömmor när tillfälle ges, dvs att det börjar tillåtas en lite mer allsidig rapportering om orsak och verkan.

  Men just nu är det helt enkelt så att attityen 'bit inte den hand som föder dig', som jag mycket väl kan förstå när man har sig själv och en familj att försörja, som kväver det mesta av modet att beskriva alla sidor.

  Lerneby var jag bekant med personligen i början av hennes karriär och hon tog inte bladet för munnen heller i invnadringskritska frågor. Då i alla fall.

  Så jag vill inte skrämma bort de potentiella vänner i den kåren i onödan.

  I övrigt, för mig som nyss hittat till din blogg: Kudos, fantastiskt jobb, framförallt med tanke på hur ofta du orkar uppdatera. Det lockar och ger mersmak!

  /Svempa

  SvaraRadera
 6. Tack ska du ha Svempa - det värmer. Jag försöker hålla igång bloggen och upprätthålla en viss kvalitet, och kvantitet. Du är välkommen att lämna tips, eller varför inte en insändare här.
  När det gäller denna Lerneby, så känner jag henne inte alls, och mitt inlägg riktade sig inte mot henne, utan mot medieetablissemanget. Att man å ena sidan förfasar sig över SD, och å andra sidan förfasar sig över konsekvenserna av mångkulturen.

  SvaraRadera
 7. "man är även emot negativa konsekvenser av invandringen".
  Jag antar genom detta citat att du tillskriver invandringen de medföljande konsekvenser, som motsvarar problemen krönikören upplyfter. Vad jag förstår av fallet med 14-åringen så har det inte framkommit vilken bakgrund pojkarna har, om detta är klarlagt: vänligen upplys mig och kom med trovärdiga källor.
  Att koppla de problemen i krönikan med invandring är, enligt min uppfattning, inget annat än fördomsfullt och svartmålande. Att kvinnor våldtas är inget som är särskilt utmärkande män med mörk hud, utan är en del av en patriarkal global struktur (var det inte en SD-politiker som påstod att mörkyade män hade en våldsgenererande gen förresten?). Det är (och även de andra problemen) inget man löser långsiktigt genom att godtyckligt utföra selektiv immigration, utan endast genom att förändra könsroller, vilket förutsätter utbildning. I en debatt med Gudrun Schyman, har Jimmie Åkesson tydligt tagit avstånd från genuskunskap på lägre utbildningsnivå, som om problemen bara kommer att lösa sig av sig själva om man stoppar invandringen.
  Tobbe: jag är nyfiken på din syn på motionen om kontroll av riksdagsledamöters bakgrund, ser du lika lätt på den som på den "fåniga" filmen?

  SvaraRadera
 8. Tack för ditt inlägg. Till att börja med, den där motionen om dubbla medborgarskap, ser jag som ganska irrelevant. Jag förstår hur man tänker kring lojalitet osv, men jag håller inte med - eller snarare jag bryr mig inte.
  När det gäller din andra ståndpunkt. Gudrun Schyman är en hycklare av stora mått - patriarkala strukturer är fel, men en rejäl dos av Mellanöstern-kultur är rätt. När det gäller förövarnas identitet, jag skriver aldrig om enskilda brottsfall här, oavsett etnicitet, av skälet att jag tycker att frågan om immigration är större än så. Om du gärna vill tro att Lärjedalens enda tre svenska pojkar gick samman för att gruppvåldta en tjej, och att detta dessutom berodde på "patriarkala strukturer", så visst...
  För övrigt, när det gäller våldtäkter: ja, det finns svenskar som våldtar, men jag vågar påstå att det inte finns en enda svensk som har fem kompisar eller släktingar som är beredda att ställa upp och hålla i. Det där härstammar från en annan kultur.

  SvaraRadera
 9. ja, vad ska man säga? I mina ögon föll du totalt som seriös debattör med detta inlägg. Din ton skiftade från vår tidigare diskussion efter Almquist-inlägget till att bli ironisk och oödmjuk (i den meningen att den innehåller en idiotförklarande ironisering samt skällsord, vilket du själv har uttryckt dig vara emot) och detta betackar jag mig för. Om vi ska gå över till diskussionen så är mina svar följande:
  1. Vad jag anser om Gudrun Schyman har jag överhuvudtaget inte angett i kommentaren och det hör inte heller hemma här, att sätta epitet på privatpersoner, som jag inte känner, är inte min uppgift. Varför du uppenbarligen tänder till av att bara höra hennes namn är ditt problem och det kan du hålla för dig själv, jag gav bara ett konkret exempel på när JÅ har uttryckt sig angående sin syn på våldtäkter.
  2. Ja, det finns patriarkala maktstrukturer (både i Mellanöstern, västvärlden, f.d. tredje världen och de asiatiska tigrarna etc.) och att påstå något annat innebär även att man säger emot samtlig modern forskning inom statsvetenskap och globala studier, med andra ord: rent skrattretande. Exempel: Women and politics in a global world:2010:Henderson, Jeydel, i denna forskningsredovisning framgår det klart och tydligt att kvinnors kroppar används som ett redskap av maktskäl över hela världen. Men du kanske anser att alla våldtäktsmän från andra regioner än Mellanöstern gör det av sexuell lust? För att inte riskera att få något skällsord tillskrivet mig, vilket du tydligen är kapabel till trots allt, kan jag passa på att påpeka att FI inte har något med min övertygelse om detta att göra.
  3. Jag förstår på ditt inlägg att du är övertygad om att pojkarna hade utländskt påbrå, och jag får återigen be om källa till detta, som inte bygger på förutfattade meningar, tack. God argumentation kräver underbyggnad, till vilken fördomar inte räknas.
  4. När det gäller svenska män, så skulle jag vara mycket försiktigt med att generalisera på det sättet du gör. Då jag inte känner varenda svensk man så är generalisering inget jag bygger min uppfattning på. Att därtill påstå att just gruppvåldtäkt härstammar från en viss kultur tänker jag inte ens kommentera, då jag anser det vara ett rent kulturessentialistiskt påstående, som jag gärna skulle vilja ha en vetenskaplig grund till innan jag tar ställning till.

  SvaraRadera
 10. Då vill jag börja med att be om ursäkt. Jag tycker att skällsord och liknande är helt onödigt, och när jag går tillbaka till min lilla kommentar ser jag inga sådana. Jag hyser största respekt för dig som debattör, då jag tycker att dina inlägg är sakliga. Men var såg du skällsord? Jag skrev att jag tycker att Gudrun Schyman är en hycklare, och det står jag för - jag tycker att hon är en posör utan annan motivation än att vara i rampljuset.
  Jag tycker även att man är en hycklare om man hyllar mångkultur, men aldrig skulle våga vistas i en sådan. Och anledningen att jag inte närmare vill gå in på förövares etnicitet är att jag tycker att debatten om samhälle och befolkning är viktigare än att gå in på enskilda brottsfall. Men ok, eftersom du insisterar, i förorten där detta skedde bor knappt några svenskar, och en mängd källor säger att förövarna var somalier. Eftersom du inte skulle godkänna någon av dessa källor, ville jag lämna det därhän. De flesta somalier är troligen inte våldtäktsmän, men om man i stor skala importerar en stor mängd människor från olika områden, får man självklart en dos av denna kultur med sig. Och jag vidhåller att viss typ av brottslighet är en direkt följd av mångkulturen - personrån mot barn, personrån av barn, hedersmord, och gruppvåldtäkter.


  Kom igen nu "anonym". Jag gillar dina inlägg! Men var såg du skällsord? Och jag går inte igång på Schymans namn! Faktum är att jag varken önskar henne eller Mona S något ont! Däremot föraktar jag deras ståndpunkter, som jag anser är meningslös posering. Och använd gärna ett alias, så att jag kan hålla koll på olika debattörer. Återigen, jag hyser största respekt för dina inlägg, och jag tycker det är utmärkt att du tar dig tid att lägga in argument - fortsätt så!

  SvaraRadera
 11. Tobbes Medieblogg22 november 2012 08:59

  Sedan vill jag också poängtera att jag i min lilla blogg inte stör mig på "invandrare", jag stör mig däremot enormt på politiken, politiker, och inte minst, media. Jag tycker också att det är trams att skuldbelägga diverse invandrargrupper för brottslighet eftersom majoriteten, i alla grupper, faktiskt är laglydiga. Poängen med denna artikel var hyckleriet i vår media.

  SvaraRadera
 12. Okej, din ursäkt är godtagen och då vi startar om.
  1. Anledning till min uppfattning om att "du tänder till på Gudrun Schymans namn" är jag helt enkelt bara nämnde det och du passade på att kritisera henne (och jag anser ordet hycklare vara ett skällsord så länge man inte förklarar ordvalet, därav mitt uttalande om detta) när detta i själva verket är helt irrelevant när min hänsyftning var tänkt som en slags källhänvisning till ett tillfälle då JÅ har uttryckt sig om sin syn på våldtäkter.
  2. Överlåt det gärna till mig i fortsättningen att avgöra huruvida jag godkänner källor eller inte, men jag håller med om att vi kan lämna enstaka fall utanför diskussionen.
  3. Nu vänder du från att påstå att vissa brottsdåd härstammar från en särskild kultur till att vara ett resultat av mångkulturen, är det den senare du menar egentligen?
  4. Jag ställer mig överhuvudtaget tveksam till att särskilda brott uppkommer som ett direkt resultat av att leva tillsammans med människor av andra kulturer (om nu inte deras respektive folk är inblandade i en konflikt), det finns det andra faktorer som kan avgöra, d.v.s. familjesituationer, social misär och otrygghet, vilket jag inte tror är uteslutandet betingat av mångkultur.
  5. Artikeln handlar om media ja, men jag försöker föra en diskussion om de negativa konsekvenserna av immigrationen, vilka du påtalar i inlägget.
  /Polyglot

  SvaraRadera
 13. Tobbes Medieblogg22 november 2012 12:20

  1. Ja, ok, jag gick tillbaka och tittade på våra inlägg, och du kan nog ha rätt i att jag gick igång lite när jag såg hennes namn.
  3. Jag skulle nog vilja se det som ett resultat av mångkulturen att en viss typ av brottslighet ökar. Sedan så varierar överrepresentationen mellan olika grupper, men syftet med inlägget var inte att fördjupa sig i detta. Det finns även undersökningar som förkastar att socio-ekonomiska faktorer skulle föklara denna överrepresentation. Exempelvis våldtäkter och stenkastning mot brandkår tycker jag inte man kan skylla på fattigdom.

  Lernebys artikel handlar inte främst om denna våldtäkt, utan om att hon i en invandrartät förort endast ser män och pojkar på gatorna. Det, vågar jag påstå, har med muslimsk kultur att göra. Jag har själv varit i bland annat Turkiet och Marocko, och där ser man samma bild - i stort sett endast män och pojkar i det offentliga rummet.

  SvaraRadera
 14. 3. Jag utgår således ifrån att det alltså är begreppet mångkultur som du menar och inte en särskild kultur som är källa till vissa brott. Men nu uppfattar jag det även som att du ändrar riktning igen, nu är mångkulturen upphovet till att brott ökar istället för att vara "uppfinnaren" av brotten. Vilken av dem menar du? Det är nämligen en väsentlig skillnad.

  Nu gör du ännu en generalisering och insinuerar att invandrare begår fler våldtäkter än andra (det är endast så jag kan tolka dina ord och menar du något annat, vänligen förtydliga detta), vilket i så fall är nonsens, då en internationell patriarkal maktstruktur är upphov till detta sorts brott, som begås av såväl araber, svenskar, asiater, afrikaner och amerikaner (nu är jag förvisso inte särskilt förtjust i att kategorisera människor på det sättet, men eftersom det tydligen är viktigt varifrån människor kommer, så gör jag det ändå).
  Du menar alltså att socioekonomiska faktorer inte har något som helst att göra med social olydnad? Får jag då fråga vad du och undersökningarna väljer att skylla på? Dessutom så skulle inte jag påstå att problematiska hemmaförhållanden går under begreppsdefinitionen av socio-ekonomi, men du menar att det oavsett vad inte heller har någon som helst betydelse för civil olydnad?

  SvaraRadera
 15. Alltså, mitt inlägg handlade om att jag tyckte det var hyckleri från GTs sida att förfäras över att endast representanter för det manliga könet var ute, medan flickor hölls hemma. Hyckleriet ligger i att man låtsas som att man inte vet vad det beror på, och dessutom ständigt hånar kritiker av mångkulturen.

  När det gäller överrepresentation, så har Affe gjort en grundlig genomgång på: http://affes.wordpress.com/2012/08/05/invandrarna-och-brotten-5-valdtakt/

  Han brukar ha på fötterna, så hans uppgifter litar jag på.

  SvaraRadera
 16. Ja, ditt inlägg handlade om hyckleri, det har jag helt klart för mig liksom jag har förstått att hela din blogg handlar om detta, och nu försöker jag diskutera anledningar till att brott begås. Du har gång på gång uttryckt en uppfattning om att mångkultur medför brott och jag ställde i mitt förra inlägg några frågor, som jag är nyfiken på att få se dina svar på.
  1. Du indikerade klart och tydligt att du anser att socio-ekonomiska faktorer inte påverkar civil olydnad med stöd i undersökningar, om jag missförstod dina ord så vill jag ge dig en chans att korrigera det, annars så vill jag ha svar på frågan om var brotten i så fall har sitt upphov, och varför just invandrare skulle begå dessa brott.
  2. Menade du att mångkulturen ökar brotten eller är "uppfinnare" av brotten (jag utgår här ifrån att du inte menade att det var en specifik kultur som var upphovet, vilket du i sak inte heller har svarat på)? Det är som sagt en väsentlig skillnad och jag ber om ett förtydligande så att jag vet hur du står.
  Om du inte vill ge konkreta svar på frågorna så meddela detta istället för att hänvisa till den grundläggande avsikten med inlägget, vilket inte är av mitt intresse i denna diskussion.

  När det gäller din källhänvisning till "Affe" (jag ser för övrigt inga förklaringar i den länken till varför våldtäkter begås utan endast en mängd fakta om bakgrund o.s.v.) så sänks genast mitt förtroende för honom när han försöker förmildra omständigheterna kring "svenskarnas stapel", jag förstår överhuvudtaget inte hur det kommer sig att "sexuellt tvång" på något sätt skulle vara moraliskt bättre än våldtäkt, som även det är en form av sexuellt tvång om inte jag misstar mig fullständigt. I vilket fall föraktar jag både brotten på samma basis och jag ser hans försök till förmildring endast som ett essentiellt försök att minska den "svenska" stapeln för att få invandrarna att framstå i ännu sämre dager.
  Att det finns invandrare som begår våldtäkt är inget jag förnekar, men när (i SD:s framtidsvision alltså) invandring har minskat av, hur tänker du kring vad vi ska göra åt de svenska och för den delen de "med utländskt påbrå" våldtäktsmännen?

  SvaraRadera
 17. Ursäkta
  /Polyglot

  SvaraRadera
 18. För att besvara din sista fråga: våldtäktsmän skall självklart straffas, oavsett etnicitet!

  SvaraRadera
 19. Jag tolkar det därmed som att du inte vill/kan/har tid att svara på mina frågor och att du inte vill ta denna diskussion är jag den första att beklaga.
  Våldtäktsmän ska bestraffas, okej, det är väl det mest grundläggande av allt, annars hade denna diskussion saknat grund, men jag förstår om jag var lite otydlig så jag korrigerar detta nu: Jag hade snarare tänkt mig hur man förebygger detta brott. Om du följer Jimmie Åkessons linje så är en kamp mot patriarkatet inte aktuellt utan problemen ska tydlien lösa sig av sig själva så snart det inte finns några 1a-2a generationens invandrare längre, men det är inget jag tar för givet utan frågar om din åsikt, är mycket nyfiken på vad du tycker.
  Kom igen Tobbe, att du anser att alla våldtäktsmän bör straffas utgick jag ifrån redan från början. /Polyglot

  SvaraRadera
 20. Polyglot, med dig vill jag alltid prata! Hur man förebegygger detta brott - liksom andra - därtill krävs större hjärnor. Däremot är jag övertygad om att ett invandringsstopp är ett bra första steg. Grejen är att jag inte vill diskutera politik i dessa råa termer.

  Dock förvånar det mig, att du Polyglot som är en person av logik och reson, använder dig av svepande uttryck som "patriarkala strukturer"...Och när det gäller patriarkala strukturer finns väl inget bättre exempel än Mellanöstern?

  SvaraRadera
 21. 1. "Svepande uttryck som patriarkala strukturer"? Ja, så kan man också se det. Huruvida man anser detta begrepp svepande är upp till ens personliga uppfattning. Själv betraktar jag inte begreppet som svepande utan som tydligt, samt som frklaring till varför kvinnors kroppar används i maktutövning och varför kvinnor överhuvudtaget förtrycks och detta är inget jag betraktar som förbehållet Mellanöstern utan hävdar bestämt att det finns överallt (jag återhänvisar även till litteraturen i min andra kommentar). Men för att göra begreppet konkret: en patriarkal maktstruktur innebär att män i regel har en högre samhällsposition, från vilken de berättigar sig att använda kvinnor som ett redskap för sin personliga maktutövning, vilket bland annat sker på fysisk nivå (och även på strukturell såsom att kvinnor får lägre lön, vägras viktiga maktpositioner o.s.v.). Vill du ha en mer fördjupande begreppsdefinition råder jag dig att läsa den hänvisade litteraturen så att du närmare förstår vad jag lägger i begreppet.
  2. Jag respekterar att du inte vill diskutera dessa problem, men själv förstår jag inte vilka termer du klassar som råa (socio-ekonomiska faktorer? Mångkultur som "uppfinnare"? Alla frågor jag har ställt bygger på hur jag har uppfattat dina kommentarer) och något jag undrar är hur du i så fall vill diskutera politik. Våldtäkt är ett erkänt samhällsproblem och att diskutera hur detta ska lösas är viktigt. Jag håller inte med om att invandringsstopp är en god långsiktig lösning, utan anser att i det långa loppet måste könsroller uppmärksammas då dessa är betingade av patriarkala maktstrukturer, men eftersom du uppenbarligen inte är lika säker som jag på deras existens så är det svårt att diskutera detta.

  SvaraRadera
 22. Detta blir nog ytterligare ett ämne där vi inte inte riktigt når varandra, Polyglot. Jag upplever lite att uttryck som "patriarkala strukturer" används av vänstermänniskor som för allt i världen måste undvika någon etnisk/kulturell koppling. Bland annat var det en miljöpartist som fastslog att gruppvåldtäkt var en "manlighetsrit" - dvs något som vilken man som helst gör för att bli man (eller något sådant). Att dessa enbart utförs av män med bakgrund i Mellanöstern vill dessa debattörer inte beröra.

  SvaraRadera
 23. Nej, vi verkar inte vara på samma våglängd överhuvudtaget, och så är det ibland. Att du uppfattar det som att det bara är vänstermänniskor som använder begreppet för sina syften respekterar jag, och du får nog även omvärdera den uppfattningen eftersom jag definitivt inte representerar någon vänster. Vad någon miljöpartist säger intresserar för övrigt inte mig, vad jag själv menar med patriarkala strukturer är att män ställer sig över kvinnor i många avseenden och detta är ett faktum som inte ens en blinddöv person (för övrigt säger jag inget om blinddöva) skulle kunna undgå att se att så är verkligheten, även i Sverige.
  För övrigt begriper jag inte varför du ägnar så mycket energi åt att diskutera ett enda begrepp när du inte vill kommentera mina frågor på dina kommentarer om våldtäkter och socio-ekonomiska faktorer, det är dessa jag intresserar mig för.

  Återigen gör du en grov generalisering, som jag i grund och botten betraktar som ren kulturessentialistisk och som jag inte ens tänker kommentera ytterligare, då jag redan förklarat vad jag anser om den saken. /Polyglot

  SvaraRadera
 24. Jag tror mig helt enkelt inte vara kompetent nog att analysera varför våldtäkter sker eller hur detta skall bestävjas. Att kvinnor i viss mån diskrimineras när det gäller bland annat lön tror jag säkert. Jag vågar dock påstå att vi i Sverige sysslar med finlir när det gäller dessa frågor, jämfört med de kulturer vi nu tar in. Det irriterar mig när en person som Gudrun Schyman har mage att säga att svenska män i princip också är talibaner, när hon inte bara har lyckats vara politiker, utan dessutom svinat runt på ett sätt som för länge sedan renderat henne döden i Afghanistan.

  SvaraRadera
 25. Din åsikt om Gudrun Schyman är noterad, men vad menar du med att svina runt? I övrigt förstår jag inte hennes roll i sammanhanget här och överhuvudtaget inte att svartmåla andra människor och uttala sig om deras privatliv, jag trodde att vi skulle hålla oss sakliga här och inte svepande? Det är ju svartmålning och personangrepp ni i SD så ofta fördömer, så länge det gäller er själva i alla fall. Vad Gudrun Schyman sysslar med är i själva verket ointressant.
  Om du tror att jag på något sätt är ett fan av FI så kan du vara lugn, allt jag säger har vetenskaplig grund (eller bygger på uppfattningar till följd av konkreta uttalanden) och inget är politiska flosker. Så att förkasta politiker vinner du ingenting på, jag representerar nämligen inget politiskt parti. /Polyglot

  SvaraRadera
 26. Vi pratar ofta lite förbi varandra, du och jag. Min poäng var att jag blivit lite trött på talet om patriarkala strukturer, och inte minst då från människor som gärna har det ena och andra att säga om hur illa det är i Sverige, men överhuvudtaget inte vågar beröra vad det är för strukturer och kvinnosyner vi nu importerar. Mitt exempel med Schyman var egentligen inte för att svartmåla just henne, utan snarare för att hon är kanske den som främst uttalat sig på sådana här sätt, samtidigt som hon ju faktiskt fått möjlighet till skolgång, sitta i riksdagen, vara chef över män, samt haft betydande inkomster. Jag känner liksom inte riktigt att jag som man förtrycker henne, eller någon annan kvinna. Vi har säkert saker att korrigera i Sverige när det gäller jämställdhet, men jämfört med stora delar av världen är det finlir. Därför blir det lite bisarrt när dessa stridslystna kvinnor gärna lägger sig platt för hederskulturer och islam.

  För att lite komma tillbaka till det jag tror var din grund från början; jo, jag är säker på att det finns könsstrukturer, ekonomiska strukturer osv. Men nej, dessa strukturer menar jag är närmast oväsentliga för våldtäkter jämfört med ett lands etniska och kulturella sammansättning.

  SvaraRadera