söndag 30 december 2012

Centern ger sig inte



Centerpartiet har ju väckt mycket uppmärksamhet med sitt idéprogram, som bland annat innehåller krav på helt fri invandring. Med detta förslag har partiet sannolikt skrämt bort många av sina sista väljare. Partiets alltmer verklighetsfrämmande topp ger sig dock inte; i dagens Svd slår Tobias Alfredsson (ordförande Centerpartiets Nationella HBT-nätverk) och Johan Kling (generalsekreterare Centerstudenter) ett slag för denna fria invandring. Det är ett lite märkligt inlägg, för denna gång handlar det inte om öppenhet och frihet i svepande ordalag, utan mer precist om situationen för homosexuella i Ryssland, vilken bara den alltså gör att vi måste öppna gränserna.

"Trots protester från flera människorättsorganisationer, hbt-rörelsen och en lång rad enskilda har en tidsplan antagits för när ett förbud mot ”homopropaganda” skall antas, för att gälla i hela Ryssland."

Helt kan man dock inte avhålla sig från svepande ordalag:

"Vi måste sträva efter en värld där frihet och rörlighet även sträcker sig även utanför EU:s trygga gräns. En värld där alla demokratiska länder har en skyldighet att inte stänga gränserna för dem som behöver och vill skapa sig ett bättre liv. Vägen dit är naturligtvis lång, och starka mörka krafter motverkar detta."

Vad är det för fel på att EU skulle ha en trygg gräns? Varför är partier som vill begränsa invandringen "mörka krafter"? Jag antar att Centerpartiet, med sina idéer om fri invandring, månggifte och platt skatt, följaktligen är en "ljus kraft"?

"Att tillåta fri invandring kommer troligtvis inte leda till en invation av migranter till Sverige."

Ja, "invasion" är felstavat, men så skriver dessa stora tänkare. Jag undrar också vad de baserar ovanstående uttalande på. Idag har vi på pappret en reglerad invandring, vilket inte har hindrat oss från att ta emot enorma mängder människor från avlägsna länder. Skulle man släppa på alla former av prövning kan vi nog utgå från att denna ström skulle öka ytterligare.

Hej då Centern - jag kommer inte att sakna er!

5 kommentarer:

  1. Vad bra skrivet, har samma åsikt som Tobbe.
    Anser att de personer vi tar in skall vi kunna säkra både sysselsättning och boende åt.

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha! Dina (och mina) åsikter är inte ovanliga och egentligen bara sunt förnuft.

    SvaraRadera
  3. Hej
    Jag har nu scannat igenom en del C bloggar för försöka utröna vilka/et samhällsproblem man hoppas kunna lösa genom fri invandring, utan att lyckas. Jag tror att fri invandring är en omskrivning för minskad invandring, fast det vågar man inte säga, men det är den enda möjliga vägen.

    Fri invandring måste dock kombineras med att försörjningsansvaret ligger på personen som kommer hit, tills man är svensk medborgare. Bostad får man ordna själv, inte något som samhället ska stå för. Så välkommen hit men du får ordna din försörjning själv och du måste ha en bostad.
    Detta skulle helt klart leda till minskad invandring.

    Fri invandring kombinerat med dagens regler, där samhället står för försörjning och bostad skulle leda till totalt kaos inom några månader, det hoppas jag man förstår.

    SvaraRadera
  4. Jag är inte säker på att man förstår det. Å andra sidan verkar ju det här idéprogrammet vara rakt igenom nyliberalt med platt skatt och obefintlig stat, så det är kanske i det ljuset man ska se det.

    SvaraRadera
  5. Det är nog bara homosexuella jet setet runt sture plan som sympatiserar med C och en och en viss masokistisk transa som kallar sig Ursula

    SvaraRadera