söndag 30 december 2012

Mer bråk i Sjuklövern om SDNervositeten kring Sverigedemokraterna växer inom Sjuklövern. Partiet har idag en ställning i svensk politik som vida överstiger de 20 mandat man har i riksdagen, och det blir allt tydligare att SD är det enda riktiga oppositionspartiet. Vi har i ett tidigare inlägg tittat på hur Moderaterna och Socialdemokraterna beskyllt varandra för att flörta med och stödja sig på SD. Idag attackerar Miljöpartiet regeringen för att de "krattar manegen för Sverigedemokraterna".

"Genom att skylla arbetslöshet och sjunkande skolresultat på invandring, helt utan stöd i statistiken, så krattar man manegen för partier som vill sätta människa mot människa. Det är ansvarslöst, säger Gustaf Fridolin till Dagens Nyheter."

Jag vet inte riktigt vad Fridolin menar med "helt utan stöd i statistiken". Dock borde ren logik säga att en stor invandring, av huvudsakligen lågt utbildade individer dessutom, till ett land med betydande arbetslöshet, knappast är främjande för sysselsättningen. En stor tillkomst av nyanlända, med obefintliga svenskkunskaper, borde också vara till men för skolan. Faktum är att 2011 hade 90% av svenskfödda gymnasiebehörighet efter årskurs 9, att jämföra med 44% bland födda utanför Europa.

Slutligen är det fantastiskt att MP, av alla partier, beskyller något annat parti för att vara "ansvarslöst".

"Språkrören oroas över utvecklingen och räds att regeringen i framtiden kan komma att samarbeta med Sverigedemokraterna om partiets opinionssiffror fortsätter stiga.
– Det är klart att man är orolig för det när SD börjar bli behandlat som ett vanligt parti. Det är en minoritetsregering och de är beroende av stöd, säger Romson."

Det skulle vara mycket bra för Sverige om de kvarvarande Allianspartierna samarbetade med SD efter valet 2014. Om inte annat skulle det visa på en viss respekt för väljarna. Dock tror jag att partierna i Sjuklövern har satsat allt för mycket prestige i att utestänga SD. Mitt stalltips för 2014 är fortfarande en bred koalition mellan M och S. Slutligen, vad är ett "vanligt" parti? Är MP ett vanligt parti? Varför är SD inte ett vanligt parti? Kanske för att det på allvar utmanar den etablerade makten och den tvångsmässiga invandringspolitiken?


Artikel i DN
Artikel i Aftonbladet
Artikel i SvD
Artikel i Skånskan
Nya starka siffror i SvD
Artikel i DN II
Artikel i Aftonbladet II

4 kommentarer:

 1. Roland Dahlström30 december 2012 16:42

  Så har då illusionernas parti och deras naiva språkrör fått säga sitt , naturligtvis har deras ringa visdom inte mycket större värde än två hånkande åsneföl i en öken som ropar på sin mamma .

  SvaraRadera
 2. Haha - härligt bildspråk där, Roland! Nej, MP har höga opinionssiffror enbart på grund av att de inte granskas i media.

  SvaraRadera
 3. *SvD om man nu ska anmärka på något på denna annars perfekta blogg :-)

  SvaraRadera
 4. Tack för att du kallar den för "perfekt"! Det suger jag åt mig direkt...
  Vet inte riktigt vad du menar med "Svd" - att jag inte angav det i länken? Ok, jag lägger till det.

  SvaraRadera