måndag 24 december 2012

Dagens trams: "Julen handlar om ett flyktingbarn"Där hör ni, alla ni som trodde att julen handlade om kristendom, tomten, julklappar eller glögg. Den handlar i själva verket om flyktingar och vår solidaritet med dessa. Framför allt handlar den om konflikten Israel/Palestina, enligt Ärkesbiskop Anders Wejryd och pastor Mitri Raheb, som skriver i dagens Aftonbladet.

"Om Jesus skulle födas i år skulle han inte födas i Betlehem. Maria och Josef skulle inte släppas in vid checkpointen. Inte heller de tre vise männen. Och herdarna skulle vara fast innanför murarna och inte få lämna Betlehem. Jesus skulle kanske fötts vid checkpointen, som åtskilliga palestinska barn, och de vise männen och herdarna skulle vara fast på varsin sida om muren."

Ja, herregud. Eller så kanske de tre vise männen skulle bli sprängda av en palestinsk självmordsbombare, och Maria träffad av en av Hamas raketer. Eller så är detta inlägg rent trams, som försöker använda vår högtid till att kritisera Israel.

"När vi sjunger ”O Betlehem, du lilla stad”, sjunger vi om ett Betlehem som i dag är präglat av murar, stängsel och detektorer, omgivet av ett 20-tal bosättningar och utan några som helst expansionsmöjligheter. Muren, som enligt Internationella domstolen är olaglig, skär rakt genom Betlehem och förhindrar palestiniers fria rörlighet."

Nja, vi sjunger nog trots allt om ett Betlehem för 2000 år sedan. Innan islam hade uppfunnits, och det blev nödvändigt med murar, stängsel och detektorer. Vi kan också påminna oss om att det var just i dessa juldagar som Sverige fick sin första självmordsbombare, irakiske flyktingen Taimour Abdulwahab.


Svenska Kyrkan har genomgått en märklig förvandling; från att predika kristendom, handlar det idag väldigt mycket om att välkomna islam.12 kommentarer:

 1. Haha, tobbe du känns riktigt efterbliven

  SvaraRadera
 2. Du får gärna utveckla...Rent medicinskt tror jag inte att jag är efterbliven, men du störde dig kanske på något i min text?

  SvaraRadera
 3. En helt korrekt analys, märkligt hur snabbt Islam fått fäste i vårt avlånga land.

  SvaraRadera
 4. Tack ska du ha - det kanske inte är vi som är "efterblivna" trots allt.

  SvaraRadera
 5. Tack Lasse, alltid trevligt med uppskattande läsare!

  SvaraRadera
 6. Svenska kyrkan har alltid predikat Lutheranism, Lutheranism är enbart Martin Luthers Pseudo Kristna kult.
  http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/false_religions.htm#lutherans

  Så det är inte alls konstigt att de blivit som de blivit, Svenska kyrkan har i många år förföljt Kristna:
  http://www.christ-saviour.com/?p=556

  SvaraRadera
 7. Vidare så är ju Martin Luther en välkänd judehatare, så inte direkt konstigt att Lutheranerna och Svenska kyrkan (som är en del av Lutherankulten) hatar judar och Israel:

  Martin Luther: The Jews and Their Lies
  https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/Luther_on_Jews.html

  det är sån smörja folk som Anders Wejryd och Mitri Raheb läser och tror på. Martin Luther var ju även satanisten Adolf Hitlers favoritpräst.

  Och Lutheranismen är ju sprungen direkt ur Katolicismen och de om några har varit judehatare i hela sin existens, kryllar av judehatare i de leden, Påvar genom århundrande som slaktat judar och Kristna i miljoner.
  Påvarnas korsfarare som slaktade judar osv. osv.

  Historien är fylld av onda Påvar och andra katoliker.

  Dvs. deras frukt är rutten, precis som Svenska kyrkans frukt alltid varit rutten.

  SvaraRadera
 8. Ännu ett skäl att lämna Svenska kyrkan, tack Tobbe.

  SvaraRadera
 9. Rent statistiskt så är ju risken större att dödas av en Jude än en Paletinier i de regionerna. Väldigt mycket större risk faktiskt.
  Tobbe, du får nog läsa på lite. Sedan håller jag med om att det var trams. Varken Gud, Jesus eller Mohammed har ju funnits på riktigt.

  SvaraRadera
 10. Tja, det var ju själva tramset som var min poäng. Mellöstern-frågan anser jag får för stor plats i västerländsk media.

  SvaraRadera