måndag 24 december 2012

En liten floskelkampanj från GP


"Känn stolthet – men stäng inte dörren!"
Länk till artikeln


Idag drar GP tydligen igång en ny artikelserie, under beteckningen "Vi och Dom". Först ut är Lars Gustafsson, barnläkare och författare, som bjuder på en liten inlaga, som i dumhet och floskler ligger på ungefär den förväntade nivån.

"Med stängda gränser hade Sverige varit ett fattigt och utarmat land. Vår egen utveckling kräver öppenhet."

Nu är det ju ingen som förespråkar stängda gränser. Men om vi lämnar 1800-talet, och tittar på verkligheten - hade Sverige varit ett fattigt och utarmat land utan stor flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern? Eller är denna ström rentav negativ för vårt lands utveckling?

Och så ett par anekdoter:

"En trettonårig pojke i en norrländsk glesbygdsskola säger: Jag hatar alla utlänningar. Utom Ali. För han går i min klass och honom känner jag.

En sextonårig pojke, ensamkommande från Centralafrika, blir nedslagen då han dansat med några svenska tjejer. Någon hade sagt: Det här är våra tjejer! Åk hem till byn du kommer ifrån!"

Anekdot 1: Ja, vi vet, man är rädd för det okända osv, vilket vi hört sedan 1980-talet.
Anekdot 2: Ja, det är fruktansvärt vad svenskar är rasistiska och håller hårt i sina kvinnor. Jag föreslår att Lars nästa gång bjuder upp en kurdisk eller irakisk tjej, så att han kan njuta av när hela släkten välkomnar honom.

"Att tillhöra en flock är, om man så vill, ett primitivt behov. Svårare att förstå, för barn men också för en del vuxna, är att varje flock behöver ständig förnyelse, genetiskt, kulturellt och idémässigt, för att inte degenerera och gå under. Vad vore vår stat och kyrka, vår forskning och kultur, vår industri och handel, utan influenser från hela världen? Vad vore vår fotboll utan Henke och Zlatan?"

Vår svenska "flock" behöver alltså ständig förnyelse, både genetiskt och kulturellt, för att inte degenerera. Det här skulle jag gärna sett utvecklat lite närmare. På vilket sätt skulle vi degenerera om vi inte fick ett rejält tillskott av muslimer varje år? Skulle det bli inavel bland de nio miljonerna svenskar? Tillför islam ett viktigt och nödvändigt tillskott till den utarmade svenska kulturen?

Men ja, herregud, vad vore vår fotboll utan Zlatan? Det är nog lika bra att köra på med massinvandringen då, oavsett om vi har bostäder eller arbeten.

"Hur länge har det varit självklart för oss att våra egna minoritetskulturer, som den samiska, romska och tornedalsfinska, berikat oss som nation?"

Här skulle jag också helst velat se resonemanget lite mer utvecklat, eftersom det tydligen är självklart. Hur har den romska kulturen berikat oss som nation?

Och så en direkt lögn:
"En viktig grundprincip, som också är väl förankrad inom samtliga stora världsreligioner, är den om alla människors lika värde."

Är det så Lars, att alla världsreligioner predikar alla människors lika värde? Eller finns det kanske en som predikar om otrogna och dhimmis, om död åt konvertiter, apostater och icke-troende?

Slutligen är det lite intressant, om än inte ovanligt, att han återkommer till dessa frågor som ett "pedagogiskt" problem. Med andra ord, det är svårt för upplysta människor som Lars själv att riktigt nå fram och förklara ovanstående för den obildade pöbeln.





4 kommentarer:

  1. Floskel-och ordbajseri a´la Ullenhag passar som hand i handske för GP´s megafonbatteri!
    Lägg av nu, väldigt få går på detta numera, då Sverige börjar vakna!
    /Alf

    SvaraRadera
  2. Visst kan man säga att människor har ett lika människovärde . . . MEN . . ( viktigt MEN ) . . . Det finns också de som SJÄLVA väljer att kraftigt sänka sitt medmänskliga värde här i samhället . Jag tänker givetvis på kriminella som inte har rätt att vistas i svenska samhället , de Svenska ska in i buren medan de inkomna gott kan kastas ut igen p.g.a olika kriminella "svinerier" !

    // Gnurduff

    SvaraRadera
  3. Alf: Ja, Ullenhag har verkligen blivit en symbol för floskelmakeri. Som jag sagt förut, jag tror inte att han själv tror på ett ord han säger. Hade han verkligen trott på sin politik skulle han ha uttalat sig med lite mer glöd och argument.
    Gnurduff: Som jag ser det handlar invandingspolitiken inte om människovärde eller människosyn, det handlar om vårt lands framtid.

    SvaraRadera
  4. Varken Hinduism, Islam eller Kristendom predikar allas lika värde.

    Inom Hinduismen har vi kastväsendet, inom Islam har vi Muslimer och alla andra.

    Inom Kristendomen så har man Räddade och förlorade.

    Fantastiskt hur han inte kan känna till detta, gubben har bara snappat upp någon floskel utan att veta speciellt mycket om religionerna.

    SvaraRadera