tisdag 25 december 2012

Bra om näthatet


Medierna talar mycket om "hatsajter". På PK-språk betyder det helt enkelt de fria medier, som agerar motkraft mot de etablerade och likriktade medierna. Aftonbladets Åsa Linderborg har till och med dragit igång en 30 dagar lång kampanj mot dessa fria medier, för vilket hon, enligt egen uppgift fått mottaga en mängd hot. Jag fördömmer dessa hot, men tycker samtidigt att det är rejält hyckleri, när det kommer från Linderborg, av alla människor. Hon är en av de främsta åsiktspoliserna i det här landet, och även Aftonbladet Kultur skulle kunna betecknas som en hatsajt.Om detta skriver skribenten Bitte Assamo välformulerat på Newsmill. Artikeln är intressant i sin helhet, så jag har inte så mycket att tillägga, men bjuder gärna här på ett par avsnitt:

 "I Åsa Linderborgs värld är det högerextremister som hatar och hotar. Nazister och rasister och ”järnrörsgänget”, som hon kallar dem. Inte för att de nödvändigtvis är just nazister och rasister, eller för att de vandrar runt med järnrör. Utan för att det i Åsa Linderborgs värld blivit en fix idé att kategorisera alla oliktänkande på detta sätt."

"Men att kulturchefen på en av landets största tidningar inte kan se längre än näsan räcker – och inte förstår att även hon, genom sina huvudlösa generaliseringar, sprider samma hat som hon nu beskriver – är en fingervisning om att något gått oroväckande snett i det svenska samhället."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar