söndag 23 december 2012

Från beskyddare till förrädare



Anders Danielsson, generaldirektör för Migrationsverket, gör idag ett utspel, fyllt med meningslösa floskler och en fullständig brist på verklighetsförankring. Denne Danielsson var tidigare chef för Säpo, och alltså - i teorin åtminstone - ansvarig för att skydda vårt land från inhemska och utländska hot. I sin nya roll vänder han nu kappan ett helt varv, för nu gäller det att välkomna dessa hot och förstöra Sverige så effektivt som möjligt. Låt oss titta på vad han får ur sig:

"En del av framtidens utmaning är att byta perspektiv och se migration som en möjlighet där vi skapar en win-win-situation för dem som väljer att komma till oss. Där vi ändrar fokus från kontroll till service. Frågan är inte vilka migranter vi vill ha, utan vilka migranter vi kan få."

Jag tror definitivt att Sverige står inför utmaningar, eller problem, för att tala klarspråk, i framtiden. Däremot är knappast vårt största problem att vi inte lyckas få hit tillräckligt många. Vi kan nog få hit hur många som helst - vi skulle ju kunna dela ut pass på plats, ordna charterflyg osv. Att skapa ett välmående, stabilt samhälle är svårt - att rasera det, mycket enkelt.


Konferens under temat "Ny väg in"










Artikel på Migrationsverkets hemsida
Artikel på Fria Tider

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar