söndag 23 december 2012

Herman Lindqvist talar klarspråk!


"En gång hade svenska lärosäten gott rykte i världen. Nu sänks de akademiska kraven undan för undan på universiteten och skolornas resultat ligger på Balkannivå.  Ingen ansvarig politiker vågar uttala att ett av huvudskälen till de dalade resultaten är att allt för många nyanlända elever drar ner medeltalen. Hur skulle de kunna hänga med?  För fyrtiofem år sedan var antalet utlandsfödda i Sverige några få procent, i dag är de cirka 15 procent. I vissa kommuner är procenten mycket högre, som Malmös 31 procent. I Göteborg är var femte invånare utlandsfödd. Problemet är att de problem som uppstått som en följd av sakernas tillstånd, inte får benämnas problem."


Jag har alltid uppfattat Herman Lindqvist som en ganska politiskt korrekt figur, bortsett från hans ultrakonservativa syn på kungahuset. Nu måste jag dock omvärdera denne man, för ovanstående rader dyker upp i en krönika i Aftonbladet, av alla tidningar.

 Lindqvist skriver dessutom:

"I dag är Svenska kyrkan fortfarande majoritetens kyrka, men samtidigt den enda religionen som kan angripas utan begränsning. För de unga i dagens skolor är religion lika med islam och utövarna av den religionen är de enda troende som det tas hänsyn till. Att skymfa islam straffar sig omedelbart."

Att detta avsnitt publicerats i Aftonbladet är anmärkningsvärt - det ska bli intressant att se om han så småningom kommer att tvingas till avbön. Ett möjligt scenario kan bli följande:

"Herman Lindqvists krönika har nu hyllats på främlingsfientliga sajter. Vi har kontaktat honom för att få en förklaring. Herman Lindqvist säger att hans ord har missuppfattats och att han själv är varm mångkulturs-förespråkare. Bland annat så tog ju Karl XII med sig kåldolmar från Turkiet, så ingenting är egentligen svenskt."

Artikel i Fria Tider









4 kommentarer:

  1. Hur vågar HERMAN ? Han skriver som vi TÄNKER .tyst.. Han har alla RÄTT!!!Inget fel ...Jag som pursvensk o snart 70 år ser mina sista år gå i MARDRÖM pgr Att se sverige gå förlorat . Min mardröm är de flestas fasa..

    SvaraRadera
  2. Han känner väl kanske att det är dags att ta bladet från munnen - att han inte kan hålla sig längre...

    SvaraRadera
  3. Herman Lindqvist om Fosterlandsförnekarna:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Stw77EMj2_w#!

    Han behövs onekligen i debatten.

    /Magnus

    SvaraRadera
  4. Nja, jag är ingen stor beundrare av Lindqvist. Han hyllar framför allt svunna tider och kungahuset. Och även i detta inslag får han med att det svenska är resultatet av impulser utifrån, vilket är något som ofta dyker upp hos invandringsvurmarna - allt vi tror är svenskt kommer utifrån, så det är lika bra att köra på med massinvandring från Afrika och Mellanöstern. Visst, det är klart att vi påverkats av språk och idéer från andra länder, men det har då handlat om att vi frivilligt tagit till oss impulser. Islam och hederskultur tror jag inte många vill ha - det bara tvingas över oss.
    Den dag Herman Lindqvist ryter till mot massinvandringen skall jag börja ta honom på allvar.

    SvaraRadera