tisdag 4 december 2012

Hur underminera SD - och Hamas?


Efter några dagars paus börjar bloggen lite mjukt med att återvända till gammelmedia, för att se vad maktens megafoner just nu vräker ur sig. Vi kan ju börja med att titta på vad Expressen-krönikören (vilket underbart jobb förresten) Anna Dahlberg har att komma med



Lite raljant kan man konstatera att det inte är särskilt mycket, men det är ändå behagligt att läsa att hon gett upp alla olika sätt att tysta partiet. 

"Sanningen är nog att det inte finns något säkert sätt att underminera Sverigedemokraterna. Det bästa vi i det så kallade etablissemanget kan göra är att släppa fixeringen vid SD:s opinionssiffror och sluta upphöja dessa till alltings måttstock."

Det är alltid lika fascinerande, eller skrämmande, att läsa hur självklart det uppfattas inom mediekåren att man har en särskild uppgift att underminera ett politiskt parti - och man skäms tydligen inte längre ens för att säga det.

Sedan spårar det ur ytterligare ett par snäpp:

"Jag kommer osökt att tänka på Hamas i Gaza. När Israel bombar och isolerar enklaven går Hamas stärkt ur drabbningen. Men det omvända gäller också: När omvärlden börjar erkänna Hamas med besök och handslag höstar islamiströrelsen in opinionsstöd för det också."

Jaha, så stort är alltså föraktet för Sverigedemokraterna, att man utan vidare kan jämföra partiet med en terroriströrelse, som skjuter raketer mot bostadsområden.

Anna verkar inte riktigt ha bestämt sig om man bör tillåta eller stoppa SD från att delta i den offentliga debatten, men följande kommentar säger väl något:

"Visst finns det exempel på att det har daltats med SD. Myssoffor är knappast lämpliga fora för Jimmie Åkesson och journalister är ibland dåligt pålästa i mötet med den medieskicklige SD­-ledaren."

Och där hade vi det alltså igen; medias uppgift är att underminera Jimmie Åkesson, inte låta honom lägga fram sina idéer, så att väljarna sedan kan ta ställning. Det borde idag vara få, som kan förneka att Sverige med rätta kan kallas för en demokratur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar