onsdag 5 december 2012

SCB November: 7,9%


Inte helt oväntat får Sverigedemokraterna även i SCB rekordsiffror för november, en uppgång från 5,4 till 7,9. Socialdemokraterna tappar under samma period lika mycket, i övrigt små förändringar. SCB gör de största undersökningarna, och under längst period, vilket gör att en majoritet utfrågades före "järnrörsskandalen" (ja, så kallar man i fulmedia den två år gamla filmsnutten, om ni minns).




Jag redovisar inte blockens ställning, då jag hoppas denna blockpolitik nu definitivt är överspelad.






Aftonbladets Lena Mellin har dock inte gett upp helt:

"Men jag tror inte att Sverigedemokraterna ska slå sig för bröstet och korka upp champagnen för att man får 7,9 procent i SCB i november 2012. De här skandalerna som har uppdagats under november månad har inte påverkat opinionen ännu. Människor vill inte verka fåniga och som att de har fattat irrationella beslut och låter sig därför inte rubbas i första taget. På lång sikt kan dock de här skandalerna mycket väl vara väldigt negativa för Sverigedemokraterna."

Då vill jag påminna om att den inte heller fångat upp den stora uppgången strax före, som var själva anledningen till att filmen släpptes.

Vidare lägger förstås Lena Mellin till att "i tider av ekonomisk oro söker folk enkla lösningar". Här visar eliten återigen sitt otroliga folkförakt. Jag är övertygad om att sverigedemokratiska väljare faktiskt inte tror att en konjukturnedgång har med invandringen att göra. Men de förstår också att det kanske inte heller är en fördel att ta hit, ens i goda tider, människor som kommer att innebära stora kostnader på lång sikt.



Artikel i GP
Artikel i Svd
Artikel i GP II

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar