onsdag 26 december 2012

Islamundervisning i tyska skolorI Västvärlden brukar svaret på muslimska påtryckningar vara att böja sig framåt och fråga "vad kan vi göra mer för er?". Det är resultatet av mötet mellan vår relativistiska kultur och den absoluta och aggressiva muslimska. Eftersom vår kultur rymmer så mycket tvivel och självförakt, måste även alla integrationsproblem ligga hos oss.

Tyskland är inget undantag. För att minska spänningar mellan tyskar och muslimer har man tydligen infört islamundervisning i tyska skolor. Hur kunskap om islam skulle leda till ökade sympatier för denna ideologi förstår jag inte, men det är ju otänkbart att man istället skulle ställa krav på muslimerna.

Enligt reportaget fortsätter dock spänningarna att stiga mellan anti- och proislamska grupper, och hur skulle det kunna vara på något annat sätt? I reportaget sammanfattar Dr Karl Schmidt det väldigt väl.
4 kommentarer:

 1. Vad kommer härnäst, ska man börja lära sig om islams lära i skolan, fira deras högdagar osv, allt i täckmanteln av att vi måste lära oss mer om dem för att de ska hmmm hmmm lära sig mer om vår religion och kultur. Gillar inte att dra en hel reigion över en kant, men för fan, islam är en farlig religion som kommer ta över hela europa snart.

  SvaraRadera
 2. Så är det, inte minst på grund av vår egen undfallenhet.

  SvaraRadera
 3. Ett intressant eller mer skrämmande CBN inslag om "The Problem of Islam in Sweden" och med en mycket klok man som analyserar. Observera att detta var från 2009, och saker har inte gått i rätt riktning sedan dess om man säger så.

  http://www.youtube.com/watch?v=5a1PM6YB8wg&list=PL3ADB2E6DB8DC91F8

  SvaraRadera
 4. Japp, den har jag sett. Tragiskt att man bara kan få sådana här skildringar av Sverige från utlandet...demokratur.

  SvaraRadera