lördag 15 december 2012

Lördagsintervju med Jimmie Åkesson"Han är en skicklig politiker, glider inte undan, och har alltid svar på frågorna"


I GPs lördagsintervju möter man idag Jimmie Åkesson, och ger en ganska balanserad bild. Tyvärr förekommer denna intervju endast i pappersupplagan, så jag kan inte bjuda på någon länk. Jag kan dock bjuda på ett par frågor och svar:

Men Sverige är ju mångkulturellt och det tycker du inte om?
- Sverige är inte mångkulturellt. Men de övriga partierna och hela det mediala och politiska och kulturella etablissemanget driver landet i en mångkulturalistisk riktning. Mångkulturalismen är en utopi i någon mening. Det blir istället att samhället splittras och dras isär. Det blir särkulturellt snarare.

Vad är det för fel med ett samhälle där människor med olika kulturer lever sida vid sida?
- Det kommer inte fungera, även om man skulle lyckas integrera alla kommer det uppstå nya identiteter och nya motsättningar istället, så fungerar människan.

Hur kommer människor med en annan kultur trivas i ert samhälle när de måste, enligt ert principprogram, "överge sina ursprungliga kulturer och identiteter"?
- Jag upplever att det är lättare att få förståelse för den uppfattningen hos invandrare många gånger. För i andra delar av världen är det självklarheter. Jag tycker det är så självklart så jag förstår inte att man diskuterar det.

Som vanligt ger Jimmie Åkesson intelligenta och välformulerade svar på viktiga frågor. Faktum är att dessa tre svar täcker upp mycket av problematiken kring dagens invandringspolitik. Slutligen kan jag inte annat än instämma i den reflektion som återges överst. Även när Åkesson står i riksdagens talarstol får man intrycket att han talar ur hjärtat, vilket är mer än man kan säga om de flesta politiker.


2 kommentarer:

  1. Hamnade här från AP.
    Tack för info. Mycket intressant.
    Nu finns sidan som bokmärke.

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra. Jag ska försöka hålla sidan aktiv med ett par inlägg per dag. Skulle det bli viss stiltje får du gärna titta på lite äldre inlägg!

    SvaraRadera