fredag 21 december 2012

Mer åsiktsförtryck



I dagens Aftonbladet tar Oisin Cantwell hatet mot de fria medierna till en ny nivå; nu skall Säpo sättas in mot dessa sajter. Att hot mot Åsa Linderborg är förkastliga har vi redan konstaterat, så det behöver vi inte gå in på igen.

Låt oss istället titta på några stycken ur Cantwells text:

"Varför bekämpar inte polisen detta angrepp på ett öppet, demokratiskt Sverige?"

Det här är hyckleri. Sedan när står svensk media för öppenhet och demokrati? Medieeliten angriper dagligen just öppenheten och demokratin, i sina eviga och likformade kampanjer mot Sverigedemokraterna, och nu också mot de fria medierna.

"Åsa Linderborg, denna tidnings kulturchef, skrev i går en oerhört viktig text..."

Nej, den var inte oerhört viktig. Får hon hot, ska hon polisanmäla detta, men texten i sig var bara ytterligare självförhärligande, och följdes självklart av stora lovord från övriga mediefigurer.

"Det känns som att det har blivit värre under hösten. Vad detta beror på vet jag inte. Möjligen den ökande arbetslösheten. Möjligen har Sverige polariserats ytterligare efter järnrörsfilmen: anhängare till Sverigedemokraterna känner sig trängda och reagerar med ursinne."

Nej, jag tror inte att särskilt många sverigedemokrater känner sig trängda av den två år gamla filmsnutten. Jag vill påstå att det är just medieetablissemanget som har skapat denna polarisering. Människor som vill uttrycka sin åsikt blir frustrerade när alla vägar till öppen diskussion stängs, och deras åsikter hånas och blockeras.

Sedan släpper Cantwell masken, och kommer fram till vad han egentligen vill:

Om nu den största hatsajten har lagt sin server utomlands är det väl bara att inleda ett internationellt polissamarbete? Göra tillslag, säkra information, genomföra husrannsakningar, beslagta datorer?

Efter att ha koketterat med demokrati och öppenhet, blir det alltså "göra tillslag, säkra information, genomföra husrannsakningar, beslagta datorer". Ja, Oisin, tydligare än så kan man kanske inte förklara varför frustrationen växer bland oppositionella i Sverige.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar