måndag 17 december 2012

"SD gynnas av att EMU-fiaskot sopas under mattan"



Journalisten Jan Anders Olsson skriver idag på Newsmill om problemen med det europeiska valutasamarbetet. Han menar att detta samarbete är ett fiasko, som nu sopas under mattan. Han hävdar också att Sverigedemokraterna skulle gynnas av detta.

"Hur kunde så många experter och förtroendevalda ha så fel om euron och den europeiska monetära unionen (EMU)? På sikt har väljarna rätt att få svar på den frågan. Annars riskerar den svenska demokratin att gå rejält vilse – med Sverigedemokraterna som en av vinnarna."

Att just Sverigedemokraterna skulle gynnas av ett sådant undansopande, beror på att vi är det parti som inte ingår i, och ifrågasätter, etablissemanget:

"Det finns en självklar vinnare på ett sådant scenario – ett parti som säger sig kämpa mot just den förljugna eliten, nämligen Sverigedemokraterna."

Visst stämmer det att vårt land har en förljugen elit, och det stämmer även att SD kämpar mot denna elit. Dock är det inte EMU som är det tydligaste, och allvarligaste, exemplet på denna förljugenhet och brist på demokrati. Det är invandringspolitiken. Vi hade faktiskt en folkomröstning om ett eventuellt EMU-medlemskap, och denna föregicks av en öppen debatt, som bland annat splittrade Socialdemokraterna på mitten. I denna fråga var det möjligt att inta olika positioner, utan att demoniseras i media. Av någon anledning är det inte möjligt i just invandringsfrågan, som troligen är den viktigaste anledningen att människor i allt högre grad vänder sig till SD.

Nedanstående stycke skulle jag vilja applicera på invandringsfrågan:

"I en levande och vital demokrati som den svenska är det förvånande att media på torsdagen inte tycktes kunna förmedla, eller frambringa, någon politiker, opinionsbildare eller parti som utbrast i ett ”Vad var det vi sa?” Saknades gjorde också politiker, opinionsbildare eller partier som i den offentliga mediedebatten ville utkräva någon form av moraliskt, eller politiskt, ansvar hos dem som försökte övertyga svenskarna om att det faktiskt skulle gå att införa en gemensam europeisk valuta trots att det saknades en gemensam europeisk finanspolitik."

Ja, det är oerhört sjukt att media inte kan diskutera invandringsfrågan. Det är också hög tid att utkräva ansvar hos de offentliga personer som drivit igenom Sveriges exempellösa politik på detta område.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar