tisdag 11 december 2012

"Svårt finna fascism i Sverigedemokraternas principprogram"



Halvforskaren Henrik Arnstad slog för ett tag sedan fast att Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti. Detta tog givetvis Jan Helin till sig, och upprepade samma sak. Själv tycker jag denna etikett är obegriplig - vad har egentligen kritik av massinvandring med Mussolini att göra?

Idag skriver Leo Kramár, statsvetare och författare, på Newsmill i denna fråga. Han slår fast:

"I rättvisans namn måste man säga att man i Sverigedemokraternas principprogram inte hittar mycket som kunde passa in i det fascistiska schemat."

I sin artikel beskriver Kramár vad som egentligen kännetecknar fascism, och hur detta har mycket lite med Sverigedemokraterna att göra. Han sammanfattar:

"Är då Sverigedemokraterna ett fascistiskt parti? Man måste använda en ytterst vid, nästan meningslös definition om man skall komma till en sådan slutsats. Bedömda efter sitt partiprogram uppfyller Sverigedemokraterna inte ens anspråket på Griffins fascistiska minimum."

Att vi sverigedemokraterna vänder oss mot en beteckning som "fascistiskt" är kanske inte så förvånande, men nu avvisas alltså detta även av en neutral statsvetare.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar