måndag 24 december 2012

UD jobbar för att få tillbaka jihadisternaFör några år sedan åkte två somalier med svenska pass tillbaka till Somalia för att ansluta sig till den terrorstämplade gruppen Al-Shabaab. De två står idag åtalade i USA för terrorism. GP berättar:

"UD får kritik för hanteringen av fallet med de två svenskar som åtalats i USA misstänkta för terrorbrott i Somalia. En bror till en av männen säger till TT att Sverige missade chansen att få hem dem - och att de i själva verket var på flykt undan al-Shabaab."
 
"De satt och pillade sig i naveln och beslutade att inte kämpa för de här pojkarna. Martin Schibbye och Johan Persson fick en bra behandling. Mehdi Ghezali hämtade de från fängelse två gånger. Men det här fallet blundar de för, säger brodern i en intervju med TT."
 
Ja, det är ju fruktansvärt att UD inte gör allt de kan för att få tillbaka två somaliska terrorister till Sverige. "De här pojkarna" är 27 och 29 år gamla, och har deltagit i Al-Shabaab i fyra år.
 
Att Mehdi Ghezali flögs tillbaka med regeringsplanet för några år sedan är en stor skandal. I takt med att det svenska medborgarskapet devalveras allt mer, kommer vi att få se fler av dessa fall. Det är en skam för Sverige varje gång en terrorist ertappas med ett svenskt pass. Terrorhandlingar borde omedelbart leda till ett fråntaget medborgarskap och utvisning från landet, och vi ska definitivt inte kämpa för att få hit individer som dömts för terrorbrott i andra länder.
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. jag själv från ryssland. kan bara bekräfta att med mina egna ögön sett tjetjener som hit från
    terror kriget att ha semester här.
    bra jobbat säpo.

    SvaraRadera
  2. sverige är makalöst,om dom nu åkt dit för att strida så behöver dom inte komma hit igen och vad gäller brodern så kunde han åxå åkt dit

    SvaraRadera