fredag 21 december 2012

Upp ur källaren!


Bilden visar Järntorget i Göteborg. Och nej, Sverigedemokraterna har inget kansli där, särskilt inte ett som ser ut som min manipulerade bild. Av säkerhetsskäl har vårt parti mycket diskretare lokaler, ofta hemliga. Med tanke på hur våra motståndare uppför sig, har man skäl att befara exempelvis skadegörelse.

Men ska det verkligen vara så? Vi är idag Sveriges tredje största parti, och landets snabbast växande folkrörelse skall inte behöva gömma sig! Jag tycker det är dags att vi tar oss ur källaren och visar att vi är ett stort, demokratiskt parti, med riktiga lokaler. Ett synligt kontor med skylt och affischer skulle också bidra till den normalisering av partiet det är hög tid för. Förse det gärna med kameror och väktare, men göm det inte.

Nedan ser ni bilder på riktiga kanslier, i detta fall Miljöpartiets och Socialdemokraternas - de har tydligen ingenting att skämmas för, så varför skulle vi?

3 kommentarer:

 1. Skippa folkrörelsesnacket! Och uttrycket "sverigevänner" (vet inte om just du har använt det uttrycket, dock).

  Arbetarrörelsen blev en folkrörelse. SD är ett politiskt parti och inte en folkrörelse. De flesta som kommer att rösta på SD i nästa val gör det nog i protest mot den huvudlösa asylprocess som pågår med sju riksdagspartiers goda minne och inte för att de är en del av en folkrörelse.

  När Centerpartiet fick 25 procent i ett riksdagsval började de yra om "centerrörelsen". Så bra var den "rörselsen"; den har knappt styrfart nu.

  Alla vill vara en "rörelse"; ett tokigt exempel är "flyktingrörelsen". Så, tills ni - i SD - kan sätta ett namn på rörselsen, annat än "SD-rörelsen", som speglar syftet med den, så gläds i stället åt opinionssiffrorna och koncentrera på den praktiska politiken.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Äsch, det var väl inte så farligt? Jag kallar det en folkrörelse för att det är ett parti som växt underifrån och består av vanliga människor - vilket det också hånas för (outbildade män på landsorten). SD-väljare behandlas idag som jag kan föreställa mig att arbetarrörelsen behandlades vid 1800-talets slut.
  "Sverigevänlig" tycker jag själv är ett klumpigt ord, men jag antar att det uppkommit som ett svar på "främlingsfientlig". Men jag tycker inte heller att semantiken är så viktig, och jag gläds åt opinionssiffrorna.

  Jag trodde att du också var SD?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog att folkrörelse är ett ganska passande ord.

  En folkrörelse är ju när ett stort antal människor reagerar mot något som de anser vara fundamentalt fel, trots etablissemangets och det övriga samhällets massiva motstånd.
  Jämför nykterhetsrörelsen och rörelsen för kvinnlig rösträtt.

  Att rörelsen organiserar sig som ett politiskt parti gör ju inte per automatik att det inte kan kallas folkrörelse.
  I så fall är arbetarrörelsen inte heller någon folkrörelse eftersom de organiserade sig som Socialdemokrater.

  Motsatsen till ordet sverigevänlig är inte främlingsfientlig.
  Motsatsen är sverigefientlig, vilket kommer till uttryck i uttalanden som "töntig midsommar" och "bara barbariet".

  SvaraRadera