tisdag 18 december 2012

"Vi kräver..." - Asylrätt 2014Vilken kommun är sugen?

(bilden kommer från Aftonbladet där debattartikeln är publicerad)

Organisationen "Ingen människa är illegal" har nu startat en kampanj, kallad Asylrätt 2014. I korthet tycker man att Europas och Sveriges asylpolitik är alldeles för restriktiv, och ställer ett antal krav för att komma till rätta med detta:

1. Vi kräver att Sverige ska följa FN:s riktlinjer i praktiken och aldrig mer utvisa någon till tortyr eller förföljelse.
2. Vi kräver att ”synnerligen ömmande omständigheter” ersätts med ”särskilt ömmande omständigheter”.
3. Vi kräver att asylsökande ska ha rätt att själva få välja var de vill söka asyl och att Sverige därför omedelbart upphör med alla överföringar enligt Dublinförordningen samt att regeringen verkar för dess avskaffande.
4. Vi kräver att bevisbördan flyttas från den asylsökande till Migrationsverket.

Om man sammanfattar dessa punkter så vill man alltså ha ett system där Migrationsverket måste bevisa att någon inte riskerar förföljelse, och kan verket inte detta, så blir det asyl direkt. Dessutom ska en flykting inte behöva söka asyl i första land han kommer till, utan kan åka igenom hela Europa för att bosätta sig i Sverige.
Vilken volym kan vi vänta oss om IMÄI får som de vill? En fördubbling? Femdubbling? När skulle dessa människor bli nöjda?

Organisationen publicerar dessa krav i dagens Aftonbladet. Man inleder artikeln med några rader som vi nog känner igen vid det här laget:

"Det är kallt i Sverige och i Europa. I en tid av växande nyfascism och nationalism är det bra att Aftonbladet och andra granskar järnrörssajter och Sverigedemokrater, och blottlägger rasism bland de som försöker göra sig rumsrena i det offentliga samtalet."

Japp, hela paketet - det är kallt på vintern, det är nyfascism och det är järnrörssajter. Det är tur att Aftonbladet finns som kan "blottlägga rasism" hos de som försöker delta i det offentliga samtalet.2 kommentarer:

  1. Nu är det väl ställt bortom allt tvivel att media - även AB - har infiltrerats av agenter från "Nationella Räddningsfronten". Bildbevis: Ensamkommande flykting-"barnet" Ali i refererade artikel. Jösses!

    SvaraRadera
  2. Ja, som någon kommenterade under artikeln i AB - man skjuter sig rejält i foten när man publicerar den bilden med den bildtexten.

    SvaraRadera