tisdag 18 december 2012

Dagens trams: teckning


Här på bloggen konstaterar jag ofta att när det gäller att smutskasta SD krävs ingen som helst nivå, logik eller krav på saklighet. Nedanstående teckning tycker Aftonbladet tydligen är så fyndig att den förtjänar en egen plats på Kultursidan.


Säger bilden något viktigt? Är den intelligent? Är den rolig? Nej, men som vanligt behövs det inte, det viktiga är att kängan blir kastad.

Jag är för övrigt övertygad om att Jimmie Åkesson inte delar in människan i olika "raser", ger dem olika egenskaper, och tycker att de ska behandlas därefter. Det är rasism, och ingenting annat.







4 kommentarer:

  1. Det var väl länge sedan kultur(sic!)sidan innehöll något om kultur

    SvaraRadera
  2. Jo, jag brukar säga här att det är en mycket märklig sida. Åsa Linderborgs egen lekstuga, med lite kultur och mycket kommunism. Hennes kampanj mot "hatsajterna" är ju både lite sorglig och lite rörande, eftersom det bara verkar vara hon som håller på med den, och ingen annan som bryr sig.

    SvaraRadera
  3. Det finns dock olika egenskaper utifrån raser. Exempel är IQ och ben-densitet, sneda ögon, mörk hy, hårfärg, ögonfärg. Vetenskapen är i princip samstämmig när det kommer till IQ tester och det gäller oavsett i vilket land folkgruppen verkar eller om barnen adopteras till en vit familj. Bendensitet har jag bara läst en studie om.

    Kanske rasism är när vi värderar egenskaper som negativa. Det behöver inte vara ett problem med lågintelligenta invandrare om det behövs arbetskraft inom simplare yrken. Då är invandringen berikande.

    Sett ur ett etiskt perspektiv är alla människor lika värda egentligen men det finns också en värdering i form av samhällsnytta beroende på hur situationen i ett land ser ut. Att en viss folkgrupp är en börda behöver inte heller vara fel eller ett problem om majoritetsbefolkningen inte har något emot det.

    SvaraRadera
  4. Andreas K - detta får du gärna tycka och hävda. Det är dock inte SDs grund, varför det är fullständigt fel att kalla partiet för rasistiskt.

    SvaraRadera