onsdag 12 december 2012

Vinter, hemlöshet och SD...



Idag bjuder Anna Laestadius Larsson på en självförhärligande krönika i Svd, som huvudsakligen handlar om hemlöshet, men som även får med SD på ett hörn. Bland annat skriver Anna om John, en hemlös man som söker en bostad.

"Jag har inget rum till John, vår bostad får compact living att framstå som rymligt, men känner att det minsta jag kan göra är att läsa honom till punkt."

Nej, det är klart att du själv inte tänker hjälpa till med något, men genom krönikor kan du ändå positionera dig på den goda sidan. Hemlöshet är dock ett problem som förtjänar att uppmärksammas. Sedan, helt utan koppling, kommer då följande stycke:

"I ett vinterkallt Sverige marscherar Sverigedemokraterna uppåt i opinionsundersökningarna, järnrör och öppen rasism till trots."

Om det finns två saker man inte kan skylla på SD, så är det hemlösheten och vädret. Men det spelar liksom ingen roll i vår mediavärld; det viktiga är att någon känga blir slängd, så att man får behålla sitt mysiga jobb som krönikör. Observera för övrigt att Sverigedemokraterna "marscherar"...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar