torsdag 13 december 2012

SD-MP: 14-2Enligt en undersökning av Forskningsgruppen för samhälls- och informationsstudier (FSI) är SD tydligt det tredje största partiet bland 80-talister och 90-talister. I denna generation sympatiserar 14% med SD, och endast 2% med Miljöpartiet.

Aftonbladets Peter Kadhammar skriver idag om detta:

"Miljöpartiet och Sverigedemokraterna tävlar om tredjeplatsen i svensk politik. Här kan vi skönja ett framtida ­politiskt landskap och Sverigedemokraterna vinner, för de har ung­domen med sig. I FSI:s undersökning anser ­åttio- och nittiotalisterna att Sverigedemokraterna är bättre än Miljöpartiet i alla frågor utom miljön och kärnkraften."

Peter Kadhammar, som själv är medelålders och i högsta grad del av medieeliten, tycker detta är "djupt obehagligt". Själv tycker jag det är ganska naturligt att SD får höga siffror bland den yngre generationen. De är ju den åldersgrupp som blir mest drabbad av det samhälle vi skapar. De har antagligen också ett mer öppet sinne för ett relativt nytt parti som Sverigedemokraterna. Dessutom tar de i högre grad del av de fria medierna, och förlitar sig alltså inte enbart på källor som exempelvis Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar