tisdag 15 januari 2013

Ahonen och Alfsson


I huvudet på Ahonen
Ahonen möter oss med en fotboll, en intelligent blick och bisarra krönikor

Det har de senaste veckorna pågått ett ganska festligt litet nätkrig, mellan riksdagsman Thoralf Alfsson (sd) och en krönikör vid namn Markku Ahonen. Denne Ahonen skriver i tidningen Östran, och hans krönikor håller en så låg nivå att det blir mer komiskt än provocerande. Av någon anledning har han också en fixering vid just riksdagsmannen Thoralf Alfsson, en fixering som inte känns helt frisk.

Thoralf Alfsson (sd)

Många undrar varför man överhuvudtaget tar in en så usel krönikör som Ahonen. Det skulle kunna handla om ren marknadsföring från Östrans sida. Genom att skriva idiotiska attacker mot sverigedemokraterna, lockar man hundratals läsare, som annars knappast skulle ha hittat dit. Själv hade jag aldrig hört talas om publikationen, förrän just dessa krönikor blev omtalade. Man blir till och med frestad att tro att denne Ahonen inte ens existerar; att man helt enkelt tagit en bild på en gammal moldavisk fotbollsspelare och skjuter in lite dumheter under detta foto med jämna mellanrum.

Ahonens fixering vid Alfsson verkar gå långt bak i tiden. Den 7 september förra året propagerar Ahonen för en moské i Kalmar, i krönikan "Dags för en moské i Kalmar":

"Rubriken på dagens blogginlägg kommer självklart att sätta kaffet i vrångstrupen på rabiata SD-politikern Thoralf Alfsson och hans främlingsfientliga svans men jag kan lugna Thoralf med att religion spelar en mindre roll i mitt liv och att jag – trots att jag inte skulle protestera mot en moské – inte nämnvärt har engagerat mig i frågan."

Den 26 december är det så dags igen med "Clownen, komikern och pajasen Thoralf Alfsson":

"Thoralf Alfsson är en clown och komiker av stora mått och det är synd och skam att Östergötland lurats till att utse en pajas till att bevaka deras intressen i riksdagen. Merparten av Sverigedemokraterna är främlingsfientliga rasister men även rasister borde ställa krav på sina representanter."

sin egen blogg bemöter Alfsson Ahonens idiotier:

"Vad är det då som gör Ahonen så upprörd? Jo, min lilla omröstning om årets sämsta journalist.
Detta är väldigt roande! Ahonen gillar tydligen inte att jag har åsikter utan han har större krav på riksdagsledamöter."

Den 6e januari återkommer Ahonen till sina fyndigheter kring clowner:

"Clowner, komiker och till och med pajasar behövs men om vi behöver några sverigedemokrater i ett mångkulturellt och tolerant Sverige är jag ytterst tveksam till. Till skillnad mot den förstnämnda trion så skrattar man inte när en sverigedemokrat gör sina utspel utan det är gråten som ligger närmast till hands."

Ahonen når sedan en ny lägstanivå när han den 11e januari i år tycker det är dubbelmoral av Alfsson att åka utomlands på semester:

"Vill man som Sverigedemokratisk politiker ”bevara Sverige svenskt” så ska man ta mig fan inte fly till varmare breddgrader för att lapa sol. Istället för att uppmana folk till bojkott av ett svenskt bolag som ICA så borde Thoralf Alfsson själv bojkotta det främmande som han är så rädd för här hemma i Sverige."

Vid det här laget har Ahonen börjat dra på sig en hel del minst sagt kritiska kommentarer, vilket han tror är resultat av en tyst överenskommelse mellan Avpixlat och dess läsare:

"Sverigedemokraternas rasistiska forum Avpixlat tog upp ett av mina senaste blogginlägg som handlade om en dubbelmoraliserande riksdagspolitiker med beteckningen SD på sitt CV och det gjorde man naturligtvis enbart i ett syfte. Det finns en tyst överenskommelse mellan Avpixlats redaktion och dess följare att det sajten tar upp ska följarna kommentera och då helst i beska ordalag."

För relevant och intressant läsning kan jag rekommendera Thoralf Alfssons blogg. För lite mer lättsam underhållning kan man kika på Ahonens då och då, han har säkert mer på lager.4 kommentarer:

 1. Att det har blivit just Thoralf som får representera det onda i hans värld har väl att göra med Thoralfs anknytning till Kalmar att göra får man förmoda.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Jo, Magnus, så är det säkert. Men det är ju bra att Thoralf i så fall har märkts - de flesta har nog ingen aning om vilka riksdagsledamöter som representerar just deras distrikt.

  SvaraRadera
 3. Skulle tro att det gagnar SD mest när tidningarna låter såna som Ahonen yttra sig, vilket jag förövrigt tror att Thoralf redan påpekat någonstans. Lite kul denna pajkastnig (kanske).
  Men artikelförfattarna är ju läskigt rappa på att sortera in till synes även sakliga motargument i de snart utdöende kommentarsfälten som näthat.
  En politisk strategi onekligen. Frågan är om den är framgångsrik?


  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Absolut - jag tycker det är utmärkt att Ahonen matar på och ger oss fler sympatisörer. Skillnaden i intellektuell nivå blir ju så tydlig i sådana här sammanhang, vilket man även ser när man läser Avpixlats krönikörer som bemöter smutskastning i fulmedia.
  Nej, jag tror de kommer misslyckas i denna kampanj, såvida inte lagstiftningen ändras, men där är vi inte än. Tror inte ens Sjuklövern skulle våga göra det straffbart att kritisera invandringspolitiken.

  SvaraRadera